abonneren

Snagit 9.1

Snagit is een screendumpgenerator. Het kan van alles wat u op uw monitor kunt zien, een afdruk maken - of het nu gaat om lange webpagina's, programma's, teksten of afbeeldingen. U kunt de afbeeldingen niet alleen opslaan, maar ze ook verder bewerken.

Snagit 9 heeft een compleet nieuwe interface die het niet alleen makkelijker maakt om met het programma te werken, maar er ook nog eens goed uitziet. Snagit bestaat uit twee losse programma's: Snagit en Snagit Editor. Met Snagit kunt u de profielen beheren die bepalen waarvan en hoe de screendumps moeten worden gemaakt. Het is nu standaard mogelijk om de gemaakte screendumps te exporteren naar Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast heeft de Catalog Browser uit de vorige versie plaatsgemaakt voor de Library die nu verweven is in de Snagit Editor. Als u in Snagit 9 een screendump maakt, wordt deze nu automatisch opgeslagen in de Library. U kunt gebruik maken van het nieuwe zoekvenster of u kunt de screendumps terugvinden op datum, per applicatie of website. U kunt de screendumps daarna voorzien van een Flag om ze nog specifieker te categoriseren. De Flags met namen als Important, Personal en Cool, zijn helaas niet aan te passen of aan te vullen met zelfbedachte namen. De vernieuwde interface maakt het bewerken van screendumps in de Snagit Editor een stuk eenvoudiger. Er is een duidelijk navigatiemenu met alle teken- en beeldbewerkingsopties. Van alle mogelijke effecten wordt direct een preview gegeven van de uitwerking op de screendump. Daarnaast is ook het aantal Stamps voor het benadrukken van onderdelen in de screendump fors uitgebreid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • duidelijke interface
  • eenvoudig profielen aanmaken
  • geen mogelijkheid om Flags toe te voegen
Snagit was al in staat om alles te capturen wat op het scherm wordt getoond. Door de vernieuwde Library, previewmogelijkheden en interface is het nu ook prettig om mee te werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie