abonneren

Snagit 8.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eenvoudiger kunt u geen schermafbeeldingen maken.

Er is software om schermafbeeldingen te maken en er is heel goede software om schermafbeeldingen te maken. Snagit valt in die laatste categorie. Was versie 7.1 al een prima programma om mee te werken, versie 8 heeft een complete make-over gehad, ziet er nog beter uit en heeft nieuwe mogelijkheden. Toegegeven, de nieuwe versie bestaat al enige tijd, maar een korte review wilden we u niet onthouden.

Saven naar PDF

Buiten een dramatische verandering van de interface (waar prettiger mee te werken is) is nieuw dat u schermafbeeldingen kunt maken van uw browser zonder verlies van de koppelingen. Als u het gemaakte shot opslaat als pdf-document, kunt u dus in het pdf-document op de koppelingen klikken. Direct een tweede nieuwe mogelijkheid trouwens, het opslaan van schermafbeeldingen in pdf. Ook dat kon in de oudere versie niet. Met de nieuwe Hotspot-mogelijkheid kunt u in Snagit 8 in een afbeelding commentaar invoegen, illustraties of wellicht een website. Op die manier worden uw afbeeldingen nog interactiever en kunt u anderen van commentaar voorzien over wat een deel in een afbeelding betekent. Ook de editor is aangepast. Zo wordt nu vector-editing ondersteunt: alle objecten die u toevoegt blijven aan te passen.
En zo zouden we nog even kunnen doorgaan. Bovendien hebben we het dan nog niet over alle functies die ook al in de oudere versie zaten en natuurlijk netjes zijn geïntegreerd in de nieuwe versie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende mogelijkheden.
  • Bediening soms tikkeltje lastig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord