abonneren

Smart

Voor wie een smartphone te duur vindt of wellicht te ingewikkeld, maar wel graag gebruik wil maken van internet en sociale netwerkdiensten als Hyves en Facebook, komt HTC met een portemonneevriendelijke net-niet-smartphone: de HTC Smart.

Qua uiterlijk lijkt de Smart op het eerste gezicht veel op een Android-telefoon, maar schijn bedriegt. De Smart heeft namelijk een eigen besturingssysteem, gebaseerd op het Brew Mobile Platform. Echter heeft HTC dit besturingssysteem voorzien van zijn eigen schil, zoals zij dit ook bij Android- en Windows Mobile-smartphones doet.

De bediening van de Smart gaat via het touchscreen dat adequaat genoeg werkt. Woorden invoeren gaat via ditzelfde touchscreen, maar heel prettig werkt dit niet. U kunt kiezen uit een sms-lay-out of een qwerty-lay-out, die iets fijner werkt. Features van de HTC Smart zijn een kalender, fotoalbum, muziekspeler, calculator, FM-radio en een basale e-mailclient die niet werkt met Microsofts Activesync, maar wel met Google en pop3. Ook is er een drietal spelletjes meegeleverd. De ingebouwde 3-megapixel camera is niet meer dan een leuke gadget; het is lastig de foto’s scherp te krijgen. Qua accuduur weet de telefoon het volgens HTC tot 600 uur uit te houden in standbymodus en 450 minuten als u non-stop belt.

Het besturingssysteem van de Smart is een stuk beperkter dan die van de duurdere Android-telefoons. Dit is vooral te merken aan het feit dat er geen uitgebreide online applicatiewinkel is waar nieuwe programma’s gedownload kunnen worden, maar ook aan de beperkte functionaliteit van de internetbrowser en de e-mailclient. Verder moet de HTC Smart het ook doen zonder wifi en gps.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop
  • gebruiksvriendelijk
  • weinig functies
  • geen wifi
De HTC Smart is een grappig toestel voor beginnende smartphonegebruikers met drempelvrees, maar ervaren smartphonegebruikers zullen al snel teveel eisen hebben, waardoor de Smart tekort zal schieten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: