abonneren

Smart Security 4.2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om écht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Smart Security 4.2.

Aan ESET Smart Security valt lekker veel in te stellen. Als u de geavanceerde modus inschakelt, is tot in detail in te stellen hoe en wat er gescand moet worden. Ook kijkt ESET of op uw Windows-systeem wel de laatste updates geïnstalleerd zijn. Op detectiegebied scoort het pakket helaas erg slecht. In de test met onbekende malware eindigt ESET onderaan, net als AVG, vooral door problemen met potentieel ongewenste applicaties. Ook de techniek scoort beneden het testgemiddelde.In cijfers

De systeembelasting van Smart Security 4.2 is 6%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 89,2% op onbekende malware. Het pakket scoort 8 punten voor de techniek en 7 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 18,9 MB/s en bij handmatige scans 50 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 18 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • laag geheugengebruik
  • weinig systeembelasting
  • detectie onbekende malware niet zo hoog
De systeembelasting en het geheugengebruik zijn gelukkig ook niet zo hoog, maar ESET is niet goedkoop. We hoopten dat het beter zou presteren.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie