abonneren

Smart Security 4

NOD32 is een populair antiviruspakket van ESET, dus van Smart Security hopen we dat het even goed presteert. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Smart Security is de complete suite van ESET. Van dezelfde fabrikant komt NOD32, een virusscanner waar enorm veel aan is in te stellen. Dit product is in Smart Security ook terug te zien. Veel opties en een lage systeembelasting zijn de beste punten. Helaas scoort ESET op zowel bekende als onbekende malware beneden het testgemiddelde. Ook de gedragsdetectie is niet erg goed. Er is dus nog ruimte voor verbetering.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Smart Security ligt op 100% voor bekende malware, 96,6% op onbekende malware en 95,4% op ad- en spyware. Het scoort 2 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Smart Security 5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Smart Security is 4%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Smart Security een snelheid neer van 11,06 MB/s voor de achtergrondscanner en 13,98 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 21,4 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel instellingen
  • weinig systeembelasting
  • detectie niet zo goed
De systeembelasting van Smart Security is laag en de interface is duidelijk en van veel opties voorzien, maar de detectie laat het helaas wat afweten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: