abonneren

Slow-PCFighter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: Slow-PCFighter.

Zowel de website als het programma van Slow-PCFighter zitten tegen het scammerige aan: in koeienletters word je verteld dat je pc problemen heeft die direct verholpen moeten worden. Gelukkig levert het programma wel echte scanresultaten op. Slow-PCFighter scant je systeem op fouten in verschillende categorieën als gedeelde dll's, Windows opstartitems en programmasnelkoppelingen. Ook een categorie als 'geluid en toepassingen' wordt opgeruimd, maar onduidelijk is wat er dan eigenlijk gebeurt. Naast het eenmalige opruimen kun je de scans inplannen voor een bepaald tijdstip, backups van je register herstellen en opstartprogramma's verwijderen (à la msconfig). Dan heb je het qua functionaliteit wel gehad.

Standaard start Slow-PCFighter zichzelf op met Windows, maar dit kun je beter uitzetten om nog wat snelheidswinst te behalen. Na onze benchmark blijkt dat het systeem toch nog 3,1 procent langzamer is geworden. Helaas wordt dit niet gecompenseerd door een kortere opstarttijd, integendeel: twaalf seconden meer dan ons vervuilde systeem. Ook het afsluiten duurt (iets) langer.

MinpuntenConclusie
  • systeem wordt langzamer
  • opstarten gaat langzamer
  • afsluiten duurt langer
Slow-PCFighter is niet heel duur, maar doet ook niet heel veel. Handiger zijn verwante programma's van dezelfde maker, zoals Full-Diskfighter (om je schijf te legen), maar die moet je uiteraard apart aanschaffen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: