abonneren

Slow PC Fighter

Als uw Windows-register veel fouten bevat, merkt u dat direct aan de snelheid van uw pc. Met Slow-pcfighter kunt u uw register opschonen.

Slow-pcfighter installeert zich makkelijk en start iedere keer automatisch met het opstarten van uw pc. U kunt instellen dat Slow-pcfighter dan ook direct een scan moet uitvoeren en de fouten in het register moet herstellen.
De software doet z'n werk grondig. In een eerste scan worden op onze pc maar liefst 1500 fouten gevonden. Na het controleren van zeventig fouten moeten we concluderen dat deze terecht zijn. Het is wel vervelend dat de Slow-pcfighter in de details van de fouten niet een kopieerbaar pad verwerkt, zodat u snel kunt controleren of de geconstateerde fouten ook terecht zijn.
Na een scan worden de gevonden fouten getoond in vijftien afzonderlijke rubrieken. U kunt daarbij denken aan foute ActiveX-ingangen, lege registersleutels, verkeerde bestandspaden of niet werkende snelkoppelingen. U kunt daarna de details bekijken en bepalen of u afzonderlijke of hele rubrieken wilt deselecteren voor de herstelfase.
Erg prettig is dat Slow-pcfighter iedere keer voordat het de fouten gaat herstellen automatisch een backup maakt van het Windows-register. Het herstel is niet altijd volledig: na een tweede scan blijkt Slow-pcfighter nog steeds vijftig fouten te vinden. Pas na de tweede herstelfase zijn alle fouten uit het register verwijderd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • herkent veel fouten
  • eenvoudig in gebruik
  • soms tweede scan nodig
Zeker pc's die al maanden niet zijn opgeschoond en veel fouten in het register bevatten, zullen met Slow-pcfighter aan snelheid winnen. Soms is dat direct merkbaar bij het starten van Windows of programma's, maar vaak ook niet. Eerder zult u merken dat programma's die voorheen rare kuren vertoonden, met een opgeschoond register weer normaal werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: