abonneren

SlimCleaner 4.0

Een pc wordt door de jaren geen steeds trager, omdat hij gaandeweg vol komt te zitten met allerlei onzinprogramma's en -bestanden. Met opschoonsoftware kan je je computer een goede poetsbeurt geven. Welk programma werkt het best?

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • uitgebreide gebruikerscommunity
  • antivirus in de cloud
  • Minpunten
  • geen restore-optie

Het schoonmaakprogramma SlimCleaner biedt ongeveer dezelfde functies en mogelijkheden als CCleaner. Het programma ziet er alleen net iets mooier uit. Centraal staan de verschillende scanopties (die vind je onder Cleaner) waarmee je tijdelijke en onnodige bestanden kunt weggooien. Daarnaast vind je onder Software verschillende mogelijkheden om programma's te deïnstalleren of te updaten en zijn er disktools waarmee je vrije schijfruimte kunt leegmaken. Bovendien is alles erg makkelijk uit te voeren (vink opties aan een klik op Scan). Eigenlijk niet heel anders dan de andere geteste pakketten.

Opvallend aan de SlimCleaner is de prominente rol die het programma geeft aan zijn community van gebruikers. Binnen de tool kan je de programma's op je pc een rating geven. Dit wordt teruggekoppeld aan een gebruikerscommunity in de cloud en je programma kan die waarden ook weer raadplegen. Door in SlimCleaner te klikken op More info kan je van ieder programma een soort rapportje opvragen met de ervaringen van de andere gebruikers. Het idee is dat je met z'n allen een idee krijgt van de betrouwbaarheid van programma's. Je kunt overigens ook via het programma inloggen met je Facebookprofiel en op Facebook de gebruikerscommunity volgens (zoals ook bij Glary mogelijk is).

Naast het waarderen van programma's is het in de SlimCleaner-cloud ook mogelijk programma's door een virusscan te halen. Je rechtsklikt op een programma of bestand en er verschijnt een optie om een bestand te scannen of te verwijderen. Er wordt een browserscherm geopend en het programma wordt door een soort virusscan gehaald.

Doordat de gebruikerscommunity centraal staat in SlimCleaner, is het programma vooral erg goed geschikt voor het beheren van je computerprogramma's. Voor het verwijderen en schoonmaken van je pc zijn andere programma’s minstens zo geschikt. Het belangrijkste nadeel van SlimCleaner is dat het data permanent verwijdert. Andere programma's bieden nog restore-opties. Een ander nadeel is dat je niet weet hoe betrouwbaar de waarden uit de gebruikerscommunity eigenlijk zijn. Het kan zijn dat één of twee mensen rare waarden opgeven en dat heeft dan direct effect op de waardering van een programma. Dat verandert natuurlijk wel als het programma plotseling erg populair wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: slimserver