Silent Pro Gold 600

Alles moet groen vandaag de dag, of in het geval van Cooler Master: Goud. Tijdens de Cebit van 2009 hebben we al diverse nieuwe ‘Gold’-modellen mogen aanschouwen, nu kunnen we het 600 watt model echt beproeven! En met 90% stille efficiëntie is dat bijzonder interessant natuurlijk.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Cooler Master heeft uitgelegd dat ze het ontwerp van de vorige Silent Pro volledig hebben omgegooid. Het resultaat is minder componenten, een betere airflow en minder storing op de lijnen. Wij hebben natuurlijk een blik in het binnenste geworpen en kunnen beamen dat de opbouw erg ‘schoon’ is. En dat moet de luchtstroom door de voeding wel positief beïnvloeden.
Het doel van de modulaire Silent Pro Gold is natuurlijk zo efficiënt mogelijk energie leveren aan de pc. Om het Gold-label toe te lichten: bij een temperatuur van 23 graden moet de Silent Pro bij een belasting van 20 procent 87 procent efficiëntie behalen. Bij 50 procent is dat 90 procent rendement en bij 100 procent weer 87 procent efficiëntie. Dat is een hele taak natuurlijk.
Tijdens onze tests gedraagt de Silent Pro zich keurig. We zien dat het de beloofde efficiëntiewaarden gewoon haalt, niet meer, niet minder. Prima dus! Wat ook opvalt, is de stabiliteit van de voeding. De 3,3, 5 en 12 volt-lijnen (overigens beschikt deze voeding over één 12-volt lijn die 48 ampère kan leveren) blijven keurig binnen de ATX-norm; dat hebben we weleens anders gezien bij Cooler Master. Blijkbaar werkt de nieuwe layout prima. Tijdens overload-tests komen we 20% hoger uit dan de beloofde 600 watt: 720 watt dus. Iets meer en de Silent Pro Gold slaat keurig uit. Geen gevaar voor de pc dus.
Over de geluidsproductie kunnen we kort zijn: die is erg netjes. De voeding blijft eigenlijk altijd onhoorbaar in een normale situatie. Dat maakt de voeding ideaal voor een htpc, of een stille pc in de werkkamer.

PluspuntenConclusie
  • superstil
  • superefficiënt
  • stabiel
  • flexibel
De Silent Pro Gold 600 is een perfecte voeding voor bijvoorbeeld een htpc of een server die continu aan moet blijven, maar geen herrie mag maken. De voeding is stabiel, stil en bijzonder efficiënt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags: