SGH-F480 Tocco

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
Net als Palms Centro wordt de Tocco ingezet in het instapsegment. Omdat Samsung wél kiest voor een touchscreen, is de Tocco echter veel stijlvoller dan de Centro. Sterker nog: de Tocco doet ons denken aan een klein uitgevallen iPhone. Maar ondanks hun uiterlijke gelijkenissen liggen ze qua werking mijlenver uit elkaar.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Minpunten
De Tocco moet flink inleveren op functionaliteit en mist wifi, push-e-mail en gps. Wat hij wel biedt? Een erg mooie grafische gebruikersinterface.

Wie een fan is van de Vista Sidebar zal zich meteen op zijn gemak voelen met de widget-interface van de Tocco. Aan de linkerzijde van het scherm bevindt zich een Sidebar-achtige balk met kleine pictogrammen die naar volledige applets uitvouwen wanneer ze naar de desktop gesleept worden – net als de Windows gadgets.
Tocco’s browser kan overweg met Flash, zodat u probleemloos YouTube kunt bezoeken. Helaas is de browser lastig in het gebruik en mist het trucjes als full-page-rendering en de uitgekiende zoommogelijkheden die de HTC Touch Diamond en iPhone wel bieden.
De afwezigheid van fysieke knoppen kan het navigeren op een touchscreen lastig maken, maar Samsung heeft hier een oplossing voor: haptic feedback. De Tocco gebruikt de vibratiefunctie van de telefoon om een kort signaaltje te geven wanneer u met uw vinger over menu’s en pictogrammen glijdt. Zo kunt u al deze elementen ook daadwerkelijk ‘voelen’.
Een ander positief punt is dat de Tocco uitgerust is met een geavanceerde 5-megapixelcamera met gezichtsherkenning en glimlachdetectie. Een tweede camera aan de voorzijde maakt het mogelijk aan een videoconferentiegesprek deel te nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
 • touchscreen
 • haptic feedback
 • 5-megapixelcamera
 • tweede camera
 • geen wifi, geen gps
 • weinig ingebouwd geheugen
 • eigen besturingssysteem
Omdat Samsung gebruikmaakt van zijn eigen besturingssysteem, heeft de Tocco geen toegang tot de applicaties die beschikbaar zijn voor de overige smartphones in deze test. Hoewel de Tocco een erg leuke smartphone is, wilt u uw bedrijfsvoering vermoedelijk niet baseren op de nogal karige pim-applicaties die Samsung meelevert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: