Wie een fan is van de Vista Sidebar zal zich meteen op zijn gemak voelen met de widget-interface van de Tocco. Aan de linkerzijde van het scherm bevindt zich een Sidebar-achtige balk met kleine pictogrammen die naar volledige applets uitvouwen wanneer ze naar de desktop gesleept worden – net als de Windows gadgets.
Tocco’s browser kan overweg met Flash, zodat u probleemloos YouTube kunt bezoeken. Helaas is de browser lastig in het gebruik en mist het trucjes als full-page-rendering en de uitgekiende zoommogelijkheden die de HTC Touch Diamond en iPhone wel bieden.
De afwezigheid van fysieke knoppen kan het navigeren op een touchscreen lastig maken, maar Samsung heeft hier een oplossing voor: haptic feedback. De Tocco gebruikt de vibratiefunctie van de telefoon om een kort signaaltje te geven wanneer u met uw vinger over menu’s en pictogrammen glijdt. Zo kunt u al deze elementen ook daadwerkelijk ‘voelen’.
Een ander positief punt is dat de Tocco uitgerust is met een geavanceerde 5-megapixelcamera met gezichtsherkenning en glimlachdetectie. Een tweede camera aan de voorzijde maakt het mogelijk aan een videoconferentiegesprek deel te nemen.
Pluspunten | Minpunten | Conclusie |
|
| Omdat Samsung gebruikmaakt van zijn eigen besturingssysteem, heeft de Tocco geen toegang tot de applicaties die beschikbaar zijn voor de overige smartphones in deze test. Hoewel de Tocco een erg leuke smartphone is, wilt u uw bedrijfsvoering vermoedelijk niet baseren op de nogal karige pim-applicaties die Samsung meelevert. |