abonneren

Serif MoviePlus X5

Bij MoviePlus kijken we naar het prijskaartje om het correct te kunnen plaatsen. Het meest in de buurt komt Sony met Vegas Movie Studio HD.

None

Al met al weet Serif niet veel indruk te maken. Het kan alles dat een pakket in deze prijsklasse hoort te kunnen. De interface is niet ingewikkeld, maar slaat vaak door naar te simpel en doet geen recht aan de handige opties die het pakket wel kent.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • veel opties
  • Minpunten
  • onduidelijke interface

In onze eerdere tests bleek Vegas Movie Studio HD geen al te eenvoudig pakket te zijn. MoviePlus zou hiervoor dus een duidelijk en overzichtelijk alternatief kunnen bieden, maar laat die kans liggen.

De interface van MoviePlus is niet al te ingewikkeld. De tijdlijn en het storyboard bevinden zich onderaan het scherm en zijn eenvoudig te bewerken. Het importeren van video is ook niet moeilijk, al schiet het programma hierin wat door. Na het selecteren van de te importeren bestanden gaat MoviePlus wel aan de slag, maar wordt geen enkele voortgangsindicatie getoond. De bestanden worden daarna in je bibliotheek weergegeven. Die werkt echter vrij onhandig: het is meer een veredelde mappenlijst en van overzicht is geen sprake. De selectie aan video-effecten is redelijk en eenvoudig: gewoon een venster met 24 filters met de bijbehorende presets. Ook de ingebouwde menu-editor is handig. Als je je film wilt exporteren naar bluray of dvd, heb je in korte tijd een compleet menu.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Video

Tags: movieplus, Serif