abonneren

SecurityKISS Tunnel 0.2.2

Een VPN-verbinding (Virtual Private Network) naar een externe server kan om allerlei redenen handig zijn: je wilt je eigen ip-adres niet aan websites tonen, veilig surfen wanneer je verplicht bent om een open wifi-netwerk te gebruiken, geografische blokkeringen omzeilen zoals bij Hulu of BBC iPlayer, of bepaalde blokkades van websites door je internetprovider tenietdoen.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • keuze uit servers op veel locaties
  • multi-platforms
  • Minpunten
  • downloadlimiet Green-plan

Voor al deze doelen kun je een beroep doen op de gratis software SecurityKISS Tunnel en de bijbehorende dienst SecurityKISS VPN. Je krijgt gratis 300 MB downloadvolume per dag (het plan Green), wat voldoende zou moeten zijn voor normaal gebruik. Het grote voordeel van deze oplossing is dat ze echt plug-and-play is: je hoeft je niet te registreren, en ook gebruikersnamen of wachtwoorden hoeven niet ingegeven te worden. In elke download van het programma SecurityKISS Tunnel zit namelijk een unieke sleutel waarmee je op het netwerk geraakt. Na de installatie moet je dus alleen het programma starten en op Connect klikken. Na enkele seconden krijg je de melding dat je met het vpn verbonden bent. Je krijgt ook meteen te zien hoeveel megabyte je al verbruikt hebt.

Met een klik op het pictogram met de twee blauwe computers kies je via welke server je met het vpn verbindt. Dat is belangrijk wanneer je een geoblokkering wilt omzeilen en dus een server uit een bepaald land wilt. In het Green-plan heb je toegang tot servers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. De snelheid valt overigens mee. In een test met Speedtest.net, tijdens een vpn-verbinding met een SecurityKISS-server in Los Angeles, haalden we een downloadsnelheid van 8,35 Mbit/s, een uploadsnelheid van 0,95 Mbit/s en een ping van 410 ms. Duidelijk trager dan een rechtstreekse verbinding, maar toch voldoende om vlot video af te spelen via Hulu bijvoorbeeld. 

De toepassing SecurityKISS Tunnel bestaat alleen voor Windows, maar gebruikers van andere platforms blijven niet in de kou staan. Voor OS X biedt SecurityKISS een aangepaste versie van de openbrontoepassing Tunnelblick aan. Bovendien werkt SecurityKISS onderliggend met de vpn-protocollen OpenVPN, pptp of l2tp en biedt het gebruikers van andere besturingssystemen ook rechtstreeks toegang via deze protocollen. Voor Linux-gebruikers staat er op de website een stap-voor-stap-uitleg en kun je een configuratiebundel downloaden. Ook interessant is dat de website uitlegt hoe je op je draadloze router met de openbronfirmware DD-WRT of Tomato een tunnel legt naar de SecurityKISS-servers. Op die manier kunnen alle hiermee verbonden apparaten zonder enige configuratie automatisch via het vpn surfen. Als je de client SecurityKISS Tunnel maar niets vindt, is het trouwens ook perfect mogelijk om een pptp- of l2tp-verbinding op te zetten in de netwerkinstellingen van Windows. De ip-adressen van de servers vind je in het klantenscherm op de website van SecurityKISS. Zo kun je bijvoorbeeld een vpn-verbinding naar de VS en één naar het Verenigd Koninkrijk configureren en snel verbinden vanuit het netwerkmenu onderaan rechts om Hulu respectievelijk BBC iPlayer te bekijken. Ook Android- en iOS-toestellen kunnen verbinding maken via SecurityKISS VPN. Kortom, voor zo'n gratis aanbod krijg je heel wat flexibiliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: beveiliging, securitykiss