abonneren

Security Suite

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Oei! Dat was het eerste wat we dachten toen we de testresultaten van de Norman Security Suite bekeken.

Weinig detectie, maar ook weinig systeembelasting

Met al drie gemiste virussen om mee te beginnen loopt Norman in onze test al een behoorlijke achterstand op. Meer details over anti virus en anti malware leest u verderop. Echter is de impact van de suite op de prestaties van uw computer klein en dat is op zich ook wel wat waard. Zo is het prestatieverlies volgens onze benchmarks maar vier procent. Het geheugengebruik ligt rond de 37 MB. Dit kan lager, maar het is zeker geen zware verbruiker.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Avira losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Norman doet het hier erg slecht; het mist een virus tijdens het actief scannen, onvergeeflijk. Ook mist Norman daarnaast nog eens twee virussen die op de harde schijf staan. Aangezien zijn concurrenten geen moeite hebben met het vinden van alle virussen, is het moeilijk Norman als beveiligingssuite nog serieus te nemen.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Norman mist in onze test maar lieft 6,9 procent. Dus ook hier scoort Norman op beveiligingsgebied matig.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Norman reageert tussen de zes en acht uur op nieuwe bedreigingen.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De suite van Norman levert een firewall, anti-banner opties en als één van de weinige suites Ouderlijk toezicht. Wel moet de suite het doen zonder antispam functionaliteit. Een functie die wel veel bij concurrenten gezien wordt. Verder is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • systeem impact is laag
  • ouderlijk toezicht
  • anti banner functionaliteit
  • drie gemiste virussen!
  • matige malware detectie
  • geem anti-spam functionaliteit
  • reactietijd kan vlotter
Echt enthousiast worden we niet van Normans nieuwste suite. Het missen van drie virussen is onvergeeflijk en ook de malware detectie ligt onder het gemiddelde. De extra functionaliteiten en het weinige systeemgebruik wegen daar eigenlijk niet tegenop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie