abonneren

Security Suite 7.3

Norman presteerde in onze vorige test niet zo goed. Hoe zit dat nu? Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Oei! was bij onze vorige test de eerste reactie op Normans detectie. Helaas is dat nog steeds het geval. Met slechts 90,5 procent detectie van onbekende malware en 81,7 procent spyware is Norman de hekkensluiter. We hebben versie 7.1 getest op malwaredetectie en versie 7.3 op functies. Gezien het feit dat dit pakket in onze vorige test even slecht presteerde, is het onwaarschijnlijk dat versie 7.3 een grote verbetering toont. Qua functies blijft Norman ook wat beperkt. De gemiddelde systeembelasting en geheugengebruik laten ook al geen onuitwisbare indruk achter.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Norman ligt op 100% voor bekende malware, 96,8% op onbekende malware en 94,8% op ad- en spyware. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm scoort Norman 5 punten voor malware. Gedragsdetectie konden wij niet onder Windows 7 testen, omdat de Windows 7-compatibele versie te laat beschikbaar was.

Prestaties

De systeembelasting van Norman is 6%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. De scansnelheid konden we, net als de gedragsdetectie, niet onder Windows 7 testen. Het geheugengebruik, tot slot, is 28,9 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • niet heel duur
  • zeer slechte detectie
Helaas is Norman een van de minst presterende pakketten in onze test. Gelukkig is de prijs wel beneden het testgemiddelde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: