abonneren

Security Essentials

Microsoft Security Essentials vervangt Windows Live OneCare. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Security Essentials is een vreemde eend in de bijt. Zoals vermeld is het de (voor legale Windows-gebruikers) gratis opvolger van Windows Live OneCare. Zoals de naam impliceert, is Essentials geen uitgebreid pakket. Het bevat dan ook alleen een scanfunctie; firewall, antispam en verdere extra’s moet u ergens anders zoeken. Wat ook logisch is, omdat Microsoft natuurlijk Windows al van een firewall heeft voorzien.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Security Essentials ligt op 100% voor bekende malware, 96,8% op onbekende malware en 94,8% op ad- en spyware. Het scoort 2 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Security Essentials 4,5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Security Essentials is 6%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Security Essentials een snelheid neer van 7,56 MB/s voor de achtergrondscanner en 10,59 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 36,7 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • snelheid niet hoog
  • bescherming onder gemiddelde
Security Essentials levert scanresultaten onder het gemiddelde, maar is niet de slechtste in onze test. Als u niet bereid bent om geld uit te geven aan een beveiligingsproduct, kunt u het proberen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie