abonneren

Secunia Personal Software Inspector 3.0

Na een korte b├Ętaperiode heeft Secunia de nieuwe versie van zijn softwareupdateprogramma gepresenteerd. Met Personal Software Inspector 3.0 kun je je pc snel doorzoeken op verouderde en mogelijk lekke software.
Score
90
  • Pluspunten
  • uitgebreide database
  • zeer eenvoudige interface
  • automatische modus
  • Minpunten
  • niets handmatig toevoegen

None

Op automatische modus zorgt PSI 3.0 al voor een veilig gevoel, maar ook handmatig is het een zeer handige tool om de pc veilig te houden en je werk uit handen te nemen.

Secunia wil het je zo makkelijk mogelijk maken om software zonder moeite bij te werken. Tijdens de installatie kun je daarom al kiezen om Personal Software Inspector zelf zijn werk te laten doen. Wie liever zelf de touwtjes in handen houdt, kan de optie Install updates automatically uitzetten. Je kunt dan zelf via het eenvoudige hoofdscherm van PSI kiezen welke programma’s je wilt bijwerken. Die interface is flink overhoop gegooid sinds de vorige versie. Het geheel ziet er fris en modern uit en de nadruk ligt op de updates die nodig zijn.

Bovenin het scherm staat de totaalscore van je systeem. 100% is ideaal, maar bij de eerste scan zul je vrijwel altijd op een verouderd programma stuiten waarvan je niet wist dat je het had. Het sterkste punt van PSI is de eenkliksupdate die je voor veel programma’s kunt gebruiken. De update wordt dan direct op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd, zonder tussenkomst. PSI detecteert zelf welke programma’s je op je pc hebt. Je bent daarbij afhankelijk van de online database van Secunia. Het is een van de compleetste verzamelingen van al dit soort tools, maar het kan altijd zijn dat er een programma mist. Die kun je dan aan Secunia melden als tip. Zelf een programma toevoegen aan de database gaat niet; PSI werkt met geautomatiseerde signatures die samenwerken met de centrale database.

In de Settings kun je alsnog kiezen voor de Detailed view. Die lijkt op de interface van versie 2, met een lange lijst van programma’s. Ook wordt daar de kritiekheid van de update aangegeven, een feit dat in de nieuwe interface mist.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: Updates, Secunia, psi, updaters