abonneren

Screencorder 5

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker ook voor de uitleg van sofware. Het is niet zo eenvoudig om een softwarepakket te omschrijven met woorden. Handiger is het om een video te maken waarop u de werking uitlegt aan vrienden, collega's of klanten. Op internet zijn vele pakketten te vinden waarmee u videotutorials kunt maken.
We kijken naar Screencorder 5 van Matchware.

ScreenCorder 5 van MatchWare is een pakket dat minder toeters en bellen biedt dan bijvoorbeeld BB Flashback, Camtasia Studio 5 en Adove Captivate. De makers wilden gebruikers vooral gebruiksgemak bieden. Daarin zijn ze redelijk geslaagd. Het opnemen van het scherm is eenvoudig, desgewenst inclusief geluid. Het is ook mogelijk om later geluid toe te voegen aan de opname door achteraf tekst in te spreken. Een audiobestand toevoegen kan niet. Daarnaast kunt u eenvoudig pijlen, vierkanten en rondjes aanbrengen om de kijker te wijzen op belangrijke onderdelen binnen uw uitlegvideo. Andere softwarepakketten gebruiken hiervoor een timeframe waarop u kunt aangeven wanneer een onderdeel in beeld moet verschijnen en wanneer deze weer moet verdwijnen. Een dergelijk timeframe ontbreekt in ScreenCorder 5. U kunt wel een soort preview op het scherm toveren. Wanneer u bij het juiste frame bent aanbeland, kunt u een object invoegen. Daarbij geeft u aan hoe lang deze in beeld moet blijven en of deze moet in- en uitfaden. Ook kunt u quizvragen toevoegen. Afhankelijk van het goede antwoord kan de video verdergaan of teruggaan naar een eerder onderdeel van de tutorial. Om de instructievideo extra persoonlijk te maken, kunt u een video-opname van de webcam toevoegen, waarin u in beeld verschijnt terwijl u de werking van het programma uitlegt. Bijzonder is verder het meegeleverde programma Webbuilder waarmee u een html-pagina maakt met daarin uitleg over de tutorial en een startknop om de tutorial te bekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • opnames maken zijn eenvoudig
  • duur
Screencorder 5 is aardig gebruiksvriendelijk en bevat bovendien een goede handleiding in pdf-formaat. Echter is het programma wel prijzig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie