Scansnap S1500

Scanners in all-in-ones zijn handig, maar lang niet altijd even handig en snel. Wie een supersnelle scanner zoekt voor het digitaliseren van zijn documenten, en dus een papierloos kantoor nastreeft, moet eens een blik werpen op de Fujitsu Scansnap S1500.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Scansnap S1500 is gemakkelijk uit te klappen, maar als u hem niet gebruikt, neemt deze in ingeklapte vorm bijzonder weinig ruimte in beslag op uw bureau. De Scansnap is extreem eenvoudig in gebruik en supersnel. Met het grootste gemak kunt u diverse documenten via de sheetfeeder, waaronder ook visitekaartjes, snel en dubbelzijdig inscannen. Handig hierbij is dat de meegeleverde software automatisch herkent of er iets aan de achterkant van uw documentvel staat. Zo niet, dan wordt dit niet gedigitaliseerd, wat voorkomt dat u een hoop loze digitale bestanden genereert.

De adviesprijs van de Scansnap ligt behoorlijk hoog, maar op internet en in de winkels gaat u deze scanner voor zeker € 100 minder vinden. Zelfs dan is een prijs van € 400 nog pittig, maar u koopt met de Scansnap niet alleen de scanner. Bij de Scansnap S1500 is een volledig softwarepakket meegeleverd, waaronder volledige versies van Adobe Acrobat 9 Standard, ocr-software Abby Finereader 4 en het programma CardMinder om visitekaartjes mee in te scannen. De waarde van de software alleen al komt in de buurt van de aanschafprijs, wat van het totale pakket toch een aantrekkelijke deal maakt.

PluspuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • compact
  • supersnel
  • uitgebreid softwarepakket
Het apparaat is niet geschikt voor foto's. Hij kan ze wel scannen, maar met een scanresolutie van 600 dpi moet u geen wonderen verwachten. De Scansnap S1500 is echt bedoeld voor het efficiënt digitaliseren van documenten en dat doet hij nagenoeg perfect!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Scanners

Tags: