abonneren

Samsung Series 5 Ultra NP540U3C

Directe vergelijkingen vinden we altijd interessant. Zowel in prijs als specificaties staat deze Samsung Series 5 met aanraakscherm namelijk lijnrecht tegenover de HP Envy TouchSmart 4.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • goede prestaties
  • makkelijk toegang tot ram en hd
  • degelijke autonomie
  • Minpunten
  • toetsenbord niet echt top

HP en Samsung verschillen alvast op één essentieel punt: de Samsung is een stuk aangenamer om te dragen. Hij weegt zo’n 1,7 kilogram, merkbaar minder dan de Envy. Het mooi afgewerkte chassis van de Samsung is bovendien compacter en dunner. Net als HP koos Samsung voor een 13,3-inch scherm met een standaardresolutie van 1366x768 pixels. Gelukkig is de beeldkwaliteit hier beter dan bij HP, al durven we het zeker geen topscherm te noemen. Wat bij Samsung dan weer minder goed is, is het toetsenbord – toch iets om rekening mee te houden als je een veeltyper bent. Ook is het Samsung-toetsenbord niet verlicht, wat een nadeel kan zijn voor wie bijvoorbeeld wil werken in het vliegtuig.
In het vooronder van deze Series 5 treffen we geen verrassingen aan. De ultrazuinige Core i5-3317U-processor van de Ivy Bridge-generatie wordt ook hier gecombineerd met 4 GB werkgeheugen en een 500GB harde schijf met 24GB ssd-cache. Uit deze combinatie van componenten weet Samsung wel heel wat betere prestaties te halen dan HP: in PCMark 7 doet de Series 5 het zo’n 40 procent beter! Een niet te negeren verschil. Opstarten doet de Samsung dan weer een tikkeltje minder rap. Hij heeft er bijna 14 seconden voor nodig. Ons advies is simpel: de Samsung is lichter, sneller en komt met een mooier scherm, waardoor hij voor de meeste kopers de betere keuze zal blijken. Zoek je een (net iets) groter scherm en een veel beter toetsenbord, dan moet je bij HP zijn. Qua maximale batterijduur ontlopen ze elkaar nauwelijks.

Geschreven door: C├ędric Van op

Category: Review, Notebooks

Tags: Notebooks

Laatste Vacatures