abonneren

Samsung Nexus S

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Ben je op zoek naar een Android-smartphone? Tegenwoordig kun je bij vrijwel elk merk terecht. Gelukkig betekent dit niet dat alle smartphones op elkaar lijken. Er valt genoeg te beleven, of het nu dankzij near field communication, een dualcoreprocessor of een gekromd scherm is.

De Nexus S is een samenwerkingsverband tussen Samsung (hardware) en Google (software). Het is dan ook niet verrassend dat deze smartphone op een ‘kale’ Android 2.3 (Gingerbread) draait. Dat is vooral prettig voor wie niet gecharmeerd is van de TouchWiz-interface op de Samsung Galaxy S. Hoewel de Nexus S in de Quadrant-benchmark niet opvalt naast HTC en Sony Ericsson, voelt de smartphone toch écht een stuk sneller aan. Menu’s en applicaties openen lekker vlot en zien er op het gekromde 4-inch super-amoled-scherm simpelweg geweldig uit.

Qua hardware is duidelijk dat Google niet geïnteresseerd was in een state-of-the-art toestel. Geen dualcoreprocessor, geen ondersteuning voor 14,4 Mbit/s hsdpa, een 5-megapixel camera (die niet eens in hd kan opnemen!) en een niet uit te breiden intern geheugen. Gelukkig heeft Samsung 16 GB ingebouwd, voldoende voor applicaties en muziek. Nee, de Nexus S moet het vooral hebben van zijn opvallende scherm en ingebouwde nfc (near field communication) hardware. Helaas is er voor dat laatste in Nederland weinig bruikbaars te verzinnen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • NFC-chip
  • ligt prettig in de hand
  • onopvallende specificaties
Voor de hoge adviesprijs zijn er interessantere Android-smartphones te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: