abonneren

Samsung Galaxy Xcover

Geen angst meer voor een buitje. Ga je mountainbiken in de modder, verbouwen, naar een meerdaags festival of onbedoeld in een sloot zwemmen. Geen enkel probleem voor de Samsung Galaxy Xcover. Dat komt omdat hij voldoet aan de IP67-norm. Het toestel kan een halfuur lang in water overleven op een maximum diepte van één meter en bovendien is hij volledig beschermd is tegen stof.
Score
60
  • Pluspunten
  • redelijke prijs
  • stofdicht
  • waterdicht
  • Minpunten
  • bescheiden schermgrootte en kwaliteit
  • traag

None

Leuk telefoontje voor speciale doelen. Je moet echt een liefhebber zijn van een robuuste telefoon die het altijd blijft doen, zelfs als je hem een keer in de wc-laat vallen en niet te veel eisen stellen aan de smartphonefunctionaliteit, dan heb je aan de Samsung Galaxy Xcover een prima stoer toestel.

Waar of niet waar?

Water en stofdicht?, dat vraagt om een test. We hebben het uitgebreidt getest en ja een douchebeurt in de badkamer, een YouTube filmpje kijken op de bodem van het bad, een modderbadje in de tuin zelfs een 30-graden wasje in de wasmachine, De Xcover doorstaat het allemaal. Even schudden om het water uit de speaker te krijgen en het toestel blijft gewoon werken. Prima. Onderwaterfotograferen is er helaas niet bij, want de camera bedienen met het touchscherm onder water is er niet bij. 

Prestaties

Jammergenoeg is het als smartphone een matig Android-toestel. De camera en het scherm (320x480 pixels) zijn niet wereldschokkend. Android 2.3 op een 800 MHz processor en een bescheiden hoeveelheid geheugen presteren ook niet zo geweldig. De gebruikelijke Android functies en de extra’s van Samsung zitten er allemaal op. Je kunt de flitsled als zaklamp gebruiken. De accu houdt het wel een dag of twee vol. Zeker als je niet teveel datacommunicatie doet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste reactie