abonneren

Samsung Galaxy Tab 7.7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Samsung Galaxy Tab 7.7 is Samsungs paradepaardje in pocketformaat. Met ruim 13 bij 19 cm past hij in een binnenzak van een colbertje. Ook hou je hem gemakkelijk in één flinke hand. Met 7,9 mm is de tablet ook bijzonder slank een zeker ook het bescheiden gewicht van 335 gram maakt dat hij in alle opzichten bijzonder handzaam is. De aluminium kast maakt de Galaxy Tab 7.7. gewoon een beauty.
Score
90
  • Pluspunten
  • ook bellen
  • beeldkwaliteit
  • compact en dun
  • Minpunten
  • prijzig
  • geen aansluitingen
  • beeldkwaliteit camera

None

Een uitstekende tablet voor wie een 10 inch exemplaar te groot vindt. Prima geschikt als cummunicator, als e-reader, voor foto- en film-kijken, internetten en noem maar op. Het bescheiden gewicht en lange accuduur maken het geheel compleet.

Als je hem aanzet valt direct het volgende pluspunt op. Het fantastische Super Amoled Plus-scherm. Helder scherp, kleurrijk, uitstekend contrast en een ongekende kijkhoek. Het schermpje heeft ondanks zijn bescheiden formaat toch 1280 x 800 pixels, waardoor je er alles op kunt zien wat je ook op een groter tablet ziet, alleen dan natuurlijk wel ietsje kleiner.

Telefoon
Bijzonder aan de door ons geteste Tab 7.7 met 3G-netwerk is dat je er ook gewoon mee kunt bellen. Net als bij een Android-telefoon compleet met alle softwareondersteuning van kiezer en adresboek en niet te vergeten sms. Het staat wat raar met de tablet voor je oor, maar het kan wel. Als je met de tablet op stap gaat, kun je je smartphone thuislaten. Uiteraard kun je met de Tab ook videobellen en chatten. Ook fotograferen of videopnamen maken met de 3 megapixel camera behoort tot de mogelijkheden. De beeldkwaliteit van de camera is voor deze toch wel prijzige tablet aan de  bescheiden kant.

Prestaties
De prestaties van de eigen Exynos 1,4 GHz dualcore processor zijn echt bijzonder goed. Alleen in de benchmarks moet deze Galaxy de Asus Transformer Prime met een quadcore Tegra 3-processor voor zich laten, maar daar merk je in de praktijk erg weinig van.
Alles loopt soepel en het werken met het touchscreen gaat bijzonder vlot, zonder enige hapering. Aan die snelheid draagt waarschijnlijk ook het snelle wifi bij. Met ondersteuning van de 5 GHz band van zowel 802.11a  als 802.11n, verloopt het netwerkverkeer bijzonder rap. Android 3.2 functioneert op dit tablet zoals je het mag verwachten.

Software
Samsung levert de Galaxy Tab 7.7 met een flinke hoeveelheid software en apps. Zo hoef je niet direct bij ingebruikname allerlei extra apps te gaan installeren. Het is teveel om allemaal op te noemen maar de social hub met apps voor alle sociale netwerken, de readers hub voor het lezen van boeken en tijdschriften, muziek en media delen via dlna, net als afspelen en bekijken, het kan allemaal. De meeste videoformaten speelt de Galaxy zonder problemen af en het ziet er op het mooie scherm fantastisch uit.

Opladen doe je de Tab 7.8 alleen via de meegeleverde lader met een dockingconnector. Afgezien van het keurig achter luikjes weggewerkte simkaartslot en een microSD-slot, zijn er verder geen aansluitingen. De minuscule speakertjes leveren een bescheiden volume met een redelijke geluidskwaliteit. De accu gaat volgens Samsung 10 uur mee, dat halen wij ruimschoots.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie