abonneren

Samsung Galaxy Ace

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Met veel bombarie werd de ultrahippe Samsung Galaxy Ace gepresenteerd. Deze Android-smartphone is het resultaat van een samenwerking tussen Samsung en Olcay Gulsen, de oprichtster van modemerk Supertrash.

Bij de nieuwe collectie van Supertrash horen allerhande accessoires, waaronder deze kekke ladyphone… met een erg mini handtas. We kunnen op voorhand al zeggen dat het tasje nergens op slaat. Er past niets in, zelfs de telefoon hangt buiten het tasje in een soort hoesje. Na zo’n vijftig keer in- en uitschuiven valt de telefoon er vanzelf uit bij een bruuske beweging, vermoeden we. Nee, mini is niet het nieuwe supergroot.

Over de telefoon zelf zijn we ook niet zo te spreken. Goed, hij ziet er mooi uit, een soort kleine versie van de Galaxy Tab, maar daar houdt de vergelijking op. We snappen niet waarom ladyphones altijd zo matig moeten zijn qua specificaties. Alsof vrouwen niet een ultrasnelle telefoon met superhelder amoled-scherm willen hebben. Het scherm is namelijk niet echt helder en je kunt de pixels bijna tellen. Jammer! De specificaties kort door de bocht: Android 2.2.1, hvga (320x480) schermresolutie op 3,5 inch, 5-megapixel camera, video opnemen, bluetooth, wifi (b/g/n) en a-gps, 158 MB intern geheugen met mogelijkheid om tot 32 GB extern geheugen erbij te steken.

Met de functies van het toestel is weinig mis. De Ace kan net zoveel als de Galaxy S en kost minder. Maar aangezien deze smartphone gelanceerd wordt bij een modemerk, verwachten we toch enkele specifieke applicaties zoals een shopping-app (waarmee de kleding van Supertrash online besteld kan worden), een prijsvergelijker-app of een saldochecker. Helaas ontbreekt dit alles.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • redelijke specificaties
  • aangename prijs
  • matige schermhelderheid
  • waar zijn Supertrash-apps?
Nu moeten er even rekening mee houden dat de beoogde doelgroep mogelijk niet zoveel eisen aan de hardware stelt. Dan is het ondanks de hardware best een aardig toestel, zeker voor deze prijs. Als vrouw kun je hier dan best mee voor de dag komen – nou ja, zonder het tasje dan...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: