abonneren

Revolution 85+ 850

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Enermax is een Duits bedrijf dat een breed gamma voedingen biedt. Een van de topmodellen is de Revolution 85+. Een prachtig geconstrueerde high-end voeding die 850 watt kan leveren met een rendement van minimaal 85 procent. De prijs van deze pracht en praal? ‘Slechts’ €249. Pittig voor een voeding van 850 watt.

Toch zijn we niet van mening dat deze voeding duur is. De bouwkwaliteit en prestaties zijn namelijk subliem. Hoezeer we de voeding ook martelen, hij blijft maar doorgaan. Ter indicatie: bij het overbelasten houdt de Enermax pas op bij 1332 watt! Dat is bijna 500 watt meer dan de specificaties op de doos. Nog indrukwekkender is dat we dan nog steeds een rendement van 84 procent meten en de lijnen nog steeds genoeg volt leveren om binnen de ATX 2.2-norm te vallen. Petje af voor Enermax.

Ook het rendement is meer dan keurig: 86 procent bij 20 procent belasting, 89 bij 50 procent en 87 bij 100 procent belasting. Dat is ruim binnen de marge. Testen we verder, dan zien we niets dan prima prestaties. Kortsluiting is geen probleem, de inrush-current is netjes en de temperatuur blijft te allen tijde laag. En doordat de temperatuur niet zo hoog oploopt, kan hij ook in alle stilte zijn werk doen.

Een schoner opgebouwde voeding dan de Enermax Revolution zal lastig te vinden zijn. We zien geen overbodige componenten en alles is netjes afgeschermd. We zien echter geen ferietkerntjes op de in- en uitgaande lijnen. Wellicht is het niet nodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Krachtig
  • Heel veel reserve
  • Modulair
  • Prachtig gebouwd
  • Pittig geprijsd

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags: