Review: Toshiba Chromebook CB30-102

Wie niet veel doet dan alleen af en toe wat documenten bewerken, surfen op internet en zo nu en dan een spelletje speelt, heeft in principe voldoende aan een Chromebook. Van Toshiba ontvingen we de CB30-102.

Een Chromebook is een ideaal apparaat voor iedereen die niet veel meer doet dan documenten bewerken, surfen en af en toe een spelletje spelen. Met het Chrome OS van Google is al dit mogelijk, zeker vanwege de integratie met Google Drive, waarbij al je documenten zijn opgeslagen in de cloud.

De Toshiba Chromebook beschikt over een 13,3 inch display, die een resolutie aankan van 1366 bij 768. Het beeld heeft een prima kijkhoek, waardoor het scherm ook onder een wat lastigere positie goed te bekijken is. Daarnaast is de beeldkwaliteit zelf ook goed: helder, goede kleurbalans en je hebt weinig last van reflectie.

Aan boord bevindt zich een Intel Celeron-processor op 1,4GHz, heeft 2GB werkgeheugen en een ssd van 16 GB voor de opslag van het besturingssysteem en je eigen documenten.

Het toetsenbord werkt prettig, degelijke toetsen die niet te hoog staan, waardoor je snel kunt typen. De Chromebook zelf is mooi afgewerkt en is voorzien van een zilvergrijze plastic behuizing. Met anderhalve kilo is de Chromebook bovendien niet te zwaar, en zeker geen probleem om lang op je schoot te leggen: de behuizing wordt bij lang gebruik nauwelijks warm.

Conclusie
De Chromebook van Toshiba - overigens de eerste en op het moment enige Chromebook die het bedrijf in het assortiment heeft - is klein en handzaam, heeft een aantrekkelijk uiterlijk en is bovendien schappelijk geprijsd. Een prima apparaat voor Google-gebruikers en iedereen die niet veel poespas nodig heeft om te kunnen surfen, documenten te bewerken en af en toe een game speelt.

Toshiba Chromebook CB30-102  Prijs: € 299
   
Schermformaat 13,3 inch
Beeldresolutie 1366 x 768
Beelverhouding 16:9
Processor Intel Celeron 2955U
Grafische chip Intel HD Graphics
Werkgeheugen 2 GB
Interne opslag 16 GB
Uitbreidingsslot Micro-SD
Wifi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0
USB 2x usb 3.0
HDMI 1x
Gewicht 1500 gram

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: