abonneren

Review: Samsung Galaxy NotePro 12.2

De Samsung-tablet is meteen de grootste uit deze reeks. De NotePro 12.2 heeft zoals de naam al doet vermoeden – een schermdiagonaal van 12,2 inch. In dit artikel wordt de Samsung-tablet vergeleken met een iPad en Dell-tablet.
Score
80
  • Pluspunten
  • Relatief handzaam
  • Snelle processor
  • Hoge resolutie
  • Groot scherm
  • Minpunten
  • Groot
  • Scherm niet echt scherp

None

Als je echt productief wilt zijn, dan zouden we in ieder geval het toetsenbord (€130,-) overwegen. De stylus-pen levert Samsung standaard mee. Mocht je gecharmeerd zijn van de mogelijkheden van deze NotePro, maar hem toch een tikje te groot vinden, dan bestaat er ook nog een 10,1- en een 8,4-inch variant.

Schermverhoudingen

De Samsung-tablet is de grootste, maar toch weegt hij net wat minder dan de Dell-tablet, zo’n 20 gram, maar met 750 gram nog steeds vrij zwaar. Gecombineerd met de forse afmetingen is dit geen tablet in de traditionele zin van het woord. Toch is hij verrassend prettig te hanteren. Veel prettiger dan de kleinere Dell.

Het scherm heeft een net iets andere schermverhouding dan dat van de Dell, namelijk 16:10. De resolutie van het scherm bedraagt liefst 2560x1600 pixels. Een hogere resolutie dan de Apple iPad, maar door het verschil in formaat is het beeld ongeveer even scherp. Althans, in theorie, want door het gebruik van een specifieke pixelstructuur in de NotePro, oogt het beeld beduidend minder scherp. Door na iedere rode, groene en blauwe subpixel een witte subpixel toe te voegen, wordt het stroomverbruik van het scherm drastisch verlaagd, wat een indrukwekkende accuduur oplevert. Een nadeel hiervan is dat er een derde minder RGB-subpixels gebruikt wordt en dat komt de scherpte niet ten goede. Dat is voornamelijk zichtbaar in tekst op websites en documenten.

Lees ook: Komt Samsung met een irisscanner voor smartphones?

Intern

Intern treffen we de door Samsung zelf gemaakte Exynos 5 Octa aan als SoC. Deze chip bestaat uit vier Cortex-A15-kernen en vier Cortex-A7-kernen. Die laatste nemen het leeuwendeel van het werk voor hun rekening. Alleen als er meer gevraagd wordt van de tablet, komen de Cortex-A15’s in actie. Het is al met al een chip die snel voldoende is voor wat je ook maar met het apparaat gaat doen. Qua aansluitingen zit de Samsung tussen de iPad en de Dell in. Er zit een usb 3.0-aansluiting op, maar dat is een micro-usb-aansluiting en ook de sd-kaartlezer is een micro-uitvoering. Een monitor aansluiten op de NotePro 12.2 kan wel, maar gaat via de micro usb-aansluiting en werkt via de MHL-standaard. Niet alle monitoren en tv’s onder-steunen deze standaard overigens, iets om rekening mee te houden. Het is jammer dat hier geen echte monitoraansluiting op zit. Door het infrarood-oog is de tablet dan weer wel te gebruiken als universele afstandsbediening, een functie die Samsung ook heeft toegepast in de Galaxy S5-smartphone.

Voor meer informatie: www.samsung.com 

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Tablets

Tags: samsung galaxy note pro 12.2 review, samsung note pro 12.2, samsung galaxy note pro 12, samsung tablet 12.2 review, samsung tablet 12.2 4g, samsung galaxy note pro 12.2 pijs , samsung galaxy notepro 12.2, samsung note pro , samsung tablet 12.2 inch, samsung galaxy note pro 12.2 4q, samsung galaxy note pro 12.2, samsung tablet, samsung galaxy note pro 12.2 wifi, samsung tablet 12.2 inch prijs , samsung galaxy note pro