Review: Route 66 Mobile 2005

De laatste twee jaar groeit de vraag naar gebruiksvriendelijke navigatieoplossingen explosief. Vooral navigatiesoftware voor PDA's en pocket-pc's kunnen rekenen op heel wat belangstelling. Bij ROUTE 66 zijn ze echter van mening dat de zakcomputer nooit de grote massa zal bereiken, dit in tegenstelling tot goed uitgeruste mobiele telefoons. Het bedrijf komt daarom met een on-board navigatiesysteem voor de gsm: Route 66 Mobile 2005.

Gebruik van de navigatiesoftware is voorlopig alleen mogelijk indien uw mobiele telefoon het Symbian Series 60-besturingssysteem draait. Concreet wil dit zeggen dat u met de Nokia 6600/7650/3650, Siemens SX, Samsung of Sendo X op pad kunt. Op de website van Route 66 (www.route66.nl) kunt u een actueel overzicht zien van de toestellen waarvoor het pakket geschikt is.

We waren alvast erg verrast hoe gebruiksvriendelijk de installatie in zijn werk gaat. Bij het ROUTE 66-pakket zit een bluetooth GPS-ontvanger en een MMC-geheugenkaartje met daarop de voorgeïnstalleerde navigatiesoftware. U steekt het MMC-kaart in de telefoon, maakt een bluetooth-verbinding, slaat die op en u kunt ermee aan de slag.

Tijdens onze test maakten we gebruik van de Nokia 6600 en alles verliep vrijwel zoals ROUTE 66 belooft: snel en eenvoudig. Om te navigeren gaat u naar het ROUTE 66-icoontje dat in het menu van de gsm is toegevoegd en u geeft simpelweg de locatie in waar u zich bevindt en die waar u naartoe wilt. Via gesproken instructies en richtingaanwijzingen op het scherm wordt u er moeiteloos heen geloodst. De Benelux-versie bevat zo’n 5,2 miljoen huisnummers en 50.000 points-of-interest, zoals bijvoorbeeld hotels en restaurants. Hierbij krijgt u meteen ook het telefoonnummer bij zodat u onmiddellijk een tafel of een kamer kunt reserveren. Route 66 Mobile biedt ook mooie mogelijkheden voor fietsers of wandelaars. Daarom vinden we het jammer dat bij het pakket alleen een batterijlader voor in de wagen is voorzien. Een AC-adapter voor de bijgeleverde Royaltek GPS-ontvanger kunt u natuurlijk wel apart verkrijgen.

De Onboard-navigatieoplossing van Route 66 gaat volgens onze voorspelling een mooie toekomst tegemoet, vooral omdat gebruikers niet belast zijn met het nemen van extra abonnementsopties bij de GSM-provider. De installatie en het gebruik zijn bovendien een fluitje van een cent. Ook de gegevens die u via de software verkrijgt zijn -niet onbelangrijk - vrij accuraat. Alleen jammer dat ROUTE 66 enkel een autolader heeft voorzien voor de GPS-ontvanger. Richtprijs: 399 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Software

Tags: