}
abonneren

Review: HP Pavilion 11 BeatsAudio

Laptops hoeven niet groot en onhandig te zijn. Dat het ook anders kan, bewijst HP met zijn nieuwe Pavilion 11 BeatsAudio, een 11.6 inch mini-laptop.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Klein
  • Snel
  • Handzaam
  • Scherm 360 graden te draaien
  • Minpunten
  • Vrij zwaar om langdurig als tablet te gebruiken

De naam netbook is eigenlijk een beetje denigrerend, maar het formaat van de HP doet echter wel vermoeden dat het hier om zo'n apparaatje gaat. HP noemt het zelf echter gewoon een convertible notebook, en dat is natuurlijk ook helemaal prima.

Feit is wel dat het hier om een bijzonder apparaat gaat: het scherm meet slechts 11,6 inch, maar is volledig met de hand te bedienen dankzij de aanraakfunctionaliteit. Deze komt pas helemaal goed tot zijn recht wanneer je het scherm 360 graden wegklapt naar de achterkant van de Pavilion. Draai vervolgens de laptop om en je hebt een tablet. Wel een zware overigens, want het apparaat weegt niet minder dan 1,4 kilo. We vermoeden dat het relatief hoge gewicht wordt veroorzaakt door de accu en het heit dat HP bij dit model heeft gekozen voor een 'ouderwetse' roterende harde schijf (500 GB SATA) in plaats van een ssd-variant.

Het zwaartepunt van de laptop ligt dan ook meer naar de achterkant, waardoor de kans dat hij bij een verkeerde beweging van je schoot valt, iets groter is.

Audio
De HP Pavilion pronkt met het BeatsAudio-logo. Het is niet geheel duidelijk waar we dit aan merken, want het geluid is prima te noemen, maar niet heel erg bijzonder. We missen vooral wat lagere tonen. Het aansluiten van een koptelefoon maakt het geluid wel een stuk voller dan wanneer het over de geïntegreerde speakers wordt afgespeeld.

De HP Pavilion valt op door het gebruik van mooie kleurcombinaties, zwart, grijs en rood. Dat is ook meteen de enige kleur waarin dit model is te verkrijgen. Het toetsenbord tikt lekker weg, de toetsen zijn van een prima formaat en voelen ook niet te stug aan. De bovenkant van de behuizing voelt degelijk aan, de achterkant eveneens, maar die is wel van plastic.

De HP Pavilion 11 wordt niet heel warm bij langdurig gebruik, maar er zit dan ook een flinke ventilator in die af en toe ook best goed te horen is. De laptop kan rechtstreeks worden aangesloten op een externe videobron, zoals een monitor of televisie, en daarvoor is een hdmi-uitgang (volledig formaat) aan de zijkant geïntegreerd. De HP Pavilion heeft fysieke volumeknoppen, maar die zitten wat verstopt aan de zijkant. Door het gebruik van deze knoppen werken de volumetoetsen op het toetsenbord echter niet.

Conclusie
HP heeft goed nagedacht over het ontwerp van deze Pavilion 11: het scherm is eenvoudig 360 graden te draaien, waardoor je 'm letterlijk in een handomdraai omtovert tot een tablet. Daarbij komt het toetsenbord dus aan de achterkant te liggen, met de toetsen naar buiten. Gelukkig wordt de functionaliteit van het toetsenbord wel uitgeschakeld, dus per ongeluk iets intypen kan niet, maar hij staat ook iets verhoogd op rubbertjes, de toetsen liggen dus niet direct op een platte ondergrond. Het enige minpuntje is dat de Pavilion 11 misschien net een halve kilo te zwaar is om hem langdurig als tablet te gebruiken, en dat hij soms wat lawaaierig is.

 

HP Pavilion 11 Prijs: € 449
n000ed x360 pc  www.hp.nl
   
Schermformaat 11,6 inch
Beeldverhouding 16:9
Beeldresolutie 1366 x 768
Processor Intel Pentium N3520 2,16 GHz quadcore
Grafische chip Intel HD Graphics
Software Windows 8.1 Pro 64-bits
Werkgeheugen 4 GB DDR3 SDRAM 1600MHz
Interne opslag 500 GB 5400 RPM
Uitbreidingsslot Multi-formaat sd-mediakaartlezer
Camera voor 4 Megapixel 720p
Wifi 802.11 a/b/g/n 2.4/5GHz
Bluetooth 4.0
HDMI ja, full-size
USB 2x usb 2.0 / 1x usb 3.0
LAN 10/100 Mbit
Afmetingen (bxhxd) 308 x 215 x 21,9 mm
Batterij 2900mAh
Gewicht 1,4 kg

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: Netbook, Ultrabook

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI