Review: Hercules WAE-NEO portable speaker

Portable speakers zijn er in vele soorten en maten en op de redactie ontvangen we regelmatig bijzondere exemplaren. Onlangs van Hercules bijvoorbeeld: de WAE-NEO. Een bluetooth-speaker met een feestelijke verrassing.

Design Hercules WAO-NEO

Het design van deze portable speaker valt meteen op: lekker strak vormgegeven. Bovenop zit een handvat zodat je de Hercules overal mee naar toe kont nemen. Het apparaat is zwart afgewerkt met een beschermrooster voor de speaker wat het een robuust uiterlijk geeft. Een leuke extra functie is de ingebouwde led-verlichting.

Lees ook: Geen Spotify-ondersteuning voor Google Cast for Audio

WAO-NEO aankoppelen

Het apparaat verbind je met je muziekspeler of smartphone via bluetooth, nfc of mini-jack op de achterzijde. Op het moment dat je de eerste keer de WAO-NEO aankoppelt, vraagt je speler of je de WAO-app (IOS of Android) wilt downloaden waarmee je de instellingen kunt wijzigen zoals de equalizer en de verlichting. In de app zit ook een muziekspeler en directe koppelingen naar Spotify, Deezer, Soundcloud, Facebook en Twitter. Mogelijkheden genoeg dus en de app zelf overzichtelijk en handig te bedienen. Verder kun je een hybride afpeellijst maken die is te combineren met tracks uit de online muziekdiensten. De speakers hebben Wave Maxxaudio technologie aan boord en dat zou volgens WAO-NEO studiowaardige geluidskwaliteit op moeten leveren. In de praktijk blijkt dat het geluid vol en zuiver is en niet zomaar vervormd. Echte studiokwaliteit? Dat is nog een brug te ver.

Verlichting rondom Hercules speakers

De verrassing zit hem in de verlichting rondom de speakers. Het led-licht geeft 16 miljoen kleuren weer en is naar eigen smaak in te stellen. Op de ‘party stand’ heb je een heuse mini disco. Is dat te veel? Dan kun je ook kiezen voor een enkele kleur. De accu van de WAO-NEO gaat tussen de 8 en 15 uur mee, afhankelijk van de instellingen van de discolichten.

Conclusie

De Hercules WAE-NEO heeft een goede prijskwaliteit-verhouding. Het is een portable speaker die weinig weegt, uitstekend geluid geeft en ook op hoog volume ons niet in de steek liet. De partyverlichting een leuke bonus.

Pluspunten

Opvallend ontwerp

Goed geluid

Partyverlichting

Prijs: €199

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: review, hercules, speakers, hercules portable speaker, hercules wae neo