abonneren

Review: Fujitsu ScanSnap iX500 Scanner

Werk je veel met documenten? Dan is een scanner eigenlijk onmisbaar. Digitaal archiveren kan nu met Fujitsu Scan Snap iX500.
Score
80
  • Pluspunten
  • Je kunt de scanner voorzien van een wachtwoord
  • Supersnelle scans, ook naar je tablet
  • Minpunten
  • Installatie op netwerk is best wat gedoe
  • Mobiele app is wel heel simpel

None

Usb-aansluiting, software wordt meegeleverd, wifi-aansluiting, scanner is ook zelfstandig te gebruiken, beveiligen met een wachtwoord, Fujitsu heeft een app, daarentegen is de app wel heel simpel en installatie op netwerk is best wel een gedoe.

Lees ook: Review: Een complete werkplek met Belkin B2B043EAC00

Speciale ontwikkeling

De Fujisu ScanSnap scanner is speciaal ontwikkeld voor het scannen van briefen en ander drukwerk. Of het nu een treinkaartje voor een declaratie of een dik contract is: hij heeft er geen enkele moeite mee. De iX500 is een bureaumodel met usb-aansluiting en wordt geleverd met een hele collectie software om documenten op je computer op een handige manier te beheren. Maar ook aangesloten op je tablet is het een erg handig apparaat. Deze uitvoering heeft namelijk een wifi-aansluiting waarmee je hem op je netwerk kunt aansluiten. Jammer genoeg heeft hij alleen wifi en geen vaste netwerkaansluiting, dat zou het verbinden nog net even eenvoudiger maken.

Zelfstandig gebruik

Wanneer je hem eindelijk op de wifi via de pc of Mac-software hebt aangesloten kun je hem ook koppelen met je tablet en kan de scanner zelfstandig, ook zonder computer gebruikt worden. Om te voorkomen dat de scanner door iedereen gebruikt wordt, kun je hem beveiligen met een wachtwoord. De scan app van Fujitsu is eenvoudig van opzet, maar doet wat het gevraagd wordt: scannen van je je documenten. De app zelf is niet heel erg uitgebreid maar prima functioneel, je gescande document wordt opgeslagen als PDF en vervolgens kun je het weer aan iemand anders doorsturen of gebruiken in andere apps.

Voor meer informatie: www.fujitsu.com

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Scanners

Tags: Fujitsu, scanner voor tablet , fujitsu scansnap ix500 deluxe, fujitsu scansnap apple, fujitsu scansnap ix500 review, fujitsu scansnap ix500 kopen , fujitsu scansnap ix500 ipad, fujitsu scansnap ipad , fujitsu scansnap android, fujitsu scansnap ix500, fujitsu scansnap, fujitsu scansnap ix500 software