abonneren

Review: Dell Venue 11 Pro

De Venue 11 Pro die wij hebben getest, is de duurste die we op de site van Dell aantroffen, maar is deze Dell ook de beste?

None

De Venue 11 Pro biedt een volledige Windows-installatie, maar Windows neemt daarentegen veel ruimte in beslag. Deze Dell heeft een mooi scherm en veel aansluitingen. Toch raden wij aan om ook een toetsenbord aan te schaffen. De Venue 11 Pro is zwaar vergeleken andere tablets.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Volledige Windows-installatie
  • Mooi scherm
  • Veel aansluitingen
  • Minpunten
  • Zwaar
  • Processor niet bijster krachtig
  • Windows neemt veel ruimte in beslag

Het scherm

Het scherm heeft een dia-gonaal van 10,8 inch en een resolu-tie van 1920x1080 pixels. Hiermee is het scherm groter dan dat van de iPad Air, maar is de resolutie lager. Op een normale werkafstand zie je dat verschil overigens vrijwel niet. Kwalitatief is het scherm uitstekend, maar die van de iPad is nog wel net iets beter. Met een gewicht van ruim 770 gram is deze Dell een stuk zwaarder. De Venue is geen tablet in die zin dat je hem een tijd in je hand vasthoudt, terwijl je er met je andere hand op aan het werk bent: je moet hem dan echt op je onderarm leggen.

Lees ook: Review: Dell Precision M3800

De extra's

Als je deze Dell overweegt, raden we je aan om er in ieder geval een toetsenbord bij te kopen die ook tablets ondersteu-nen. Op de Dell-website staan er twee, waarvan er eentje een extra accu heeft. De meerprijs van die accessoires brengt de totaalprijs van deze tablet richting de € 1000,- en dat is toch behoorlijk wat geld. In de versie die wij hebben getest zit een Intel Core i3-4020Y. Vergeleken met een Intel Atom levert die beduidend betere prestaties, maar de ‘Y’ geeft aan dat we hier met een van de minst krachtige Intel Core-processors te maken hebben. Dit type processor zit nog onder de ‘U’-processors voor Ultrabooks, die ook al een stuk lager presteren. Voor gebruik in een tablet voldoet het, maar verwacht hier geen won-deren van. Hele zware programma’s installeren en (naast elkaar) gebruiken lijkt ons geen goed idee. De accuduur is mede door het gebruik van die bescheiden processor overi-gens redelijk goed.

Aansluitingen

Deze Dell biedt vergeleken met de andere twee het meest op het gebied van aansluitingen. Er zit een volwaardige usb 3.0-aansluiting, sd-kaartlezer en hdmi-aansluiting op. Die laatste is jammer genoeg van de Mini-variant, waardoor je een speciaal kabeltje of een verloopstekker moet aanschaffen als je de tablet op een standaard hdmi-apparaat wilt aansluiten. Wat verder opvalt is dat er van de 128 GB maar ongeveer 60 GB beschik-baar is nadat je de tablet voor de eerste keer opstart en Windows wordt geconfigureerd.

Accessoires

Bij een tablet horen ook accessoires. Typen op een touchs-creen werkt op zich wel, maar als je vaak een mail moet typen of een document, dan is een toetsenbord eigenlijk onmisbaar. Veel Windows-tablets bieden de mogelijkheid om er fysiek een toetsenbord op aan te sluiten, zo ook de Dell Venue 11 Pro die we in dit artikel bespreken. In het dock waar je de tablet in plaatst, zit soms ook nog een extra accu. Sommige Android-tablets bieden dit soort accessoires ook. Voor de iPad is er geen toetsenbord dat je op deze manier verbindt. Daar gaat alles draadloos en altijd via Bluetooth. Dat kan op Windows- en Android-tablets overigens ook, maar daar heb je nog een keuze.

Voor meer informatie: www.dell.com

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Tablets

Tags: