abonneren

Review: BigBen Gametab-One mini-tablet

Regelmatig krijgen we op de redactie nieuwe gadgets binnen, die we jullie niet willen onthouden. Dit keer een wel heel apart apparaat: een combinatie van een tablet en een handheld-console: de GameTab-One van BigBen.

Tablets zijn bij uitstek geschikt om op te gamen. Temple Run, Plants vs. Zombies en Infinity Blade zijn allemaal games die speciaal voor tablets zijn gebouwd, en met een beetje ombouwen worden zelfs klassieke console- of pc-games als GTA makkelijk geport naar touchscreen-versies. Toch is er nog een aantal fabrikanten die geloven dat tablets er beter op worden met fysieke controllers.

Slechtste van twee werelden
De BigBen zoekt het midden tussen een tablet en een handheld-gamecomputer door een controller als los opzetstuk bij de tablet te leveren. En daarmee krijg je het slechtste van twee werelden.

Wat overblijft is een vrij waardeloze tablet, die flink heeft moeten inleveren op de kwaliteit van het scherm en de grafische processor. Bovendien is het voor een 7" tablet een loeizwaar apparaat. Maar ook het opzetstuk slaat op alle fronten de plank mis. Het is een ongemakkelijke plastic U-vorm die onmogelijk op te bergen is en bij het minste of geringste in tweeën lijkt te breken.

Ondanks deze mankementen is de GameTab-One voorzien van Wifi en Bluetooth, en kun je de tablet aansluiten op een hd-tv via een hdmi-kabel.

Software
De software valt behoorlijk tegen. Daarin is het mogelijk om fysieke knoppen toe te wijzen aan bepaalde posities op het scherm. Dat is erg moeilijk te programmeren en werkt bovendien vreselijk omslachtig, omdat juist alle games al geoptimaliseerd zijn voor het touchscreen. De fysieke controller voegt daarom eigenlijk niets toe aan de gaming-ervaring.

Bij de console worden vier spellen meegeleverd: Asphalt 8: Airborne, Green Farm, Danger Dash en Dragon Mania. Van die vier spellen kun je er overigens maar twee in  de landscapemodus spelen, waardoor het nut van de gaming-toetsen voor die spellen al ver te zoeken is.

GameTab One Prijs: € 229
   
Schermformaat 7 inch
Beeldresolutie 1024 x 600
Processor Cortex A9 RK3188 quadcore 1,8 GHz
Grafische chip Mali 400 Graphics quadcore 522MHz
Software Android 4.2.2 (JellyBean)
Werkgeheugen 2 GB DDR3 Dual-channel
Interne opslag 16 GB
Camera achter 2 Megapixel
Camera voor 0,3 Megapixel
Uitbreidingsslot Micro-SD Max. 64 GB
Wifi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0
HDMI mini-port voor tv-output
USB Micro-usb
Telefonie 2G / 3G / 4G
Afmetingen (bxhxd) 187 x 110 x 12 mm (zonder controller)
Batterij 4000mAh Lithium Polymer
Gewicht 346 gram

 www.gametab-one.com/nl

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Review, Tablets

Tags: