abonneren

RemotelyAnywhere

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Alles is binnen handbereik via internet. Maar wat als u nu net vergeten bent dat belangrijke Word-bestand mee te nemen naar uw werk? Een remote access client zoals RemotelyAnywhere is dan een uitkomst.

RemotelyAnywhere is een product van LogMeIn, die bekendheid heeft gekregen door zijn online tool LogMeIn Rescue. Het programma is beschikbaar als Server of Workstation Edition, die respectievelijk $ 199 en $ 99 kosten. De installatie is simpelweg een kwestie van Next klikken. Als u kiest voor de Custom-installatie, kunt u ook nog het poortnummer wijzigen naar iets anders. De standaard poort die wordt gebruikt, is 2000 en er is een versleuteling van 256-bits via AES-SHA.

Na de installatie kunt u het programma aanroepen via https://uwcomputer.nl:2000. Bij de eerste keer inloggen dient u uw licentiegegevens in te voeren. Na het inloggen krijgt u direct een ActiveX-applet aangeboden die u nodig hebt voor het op afstand besturen van de computer. Mocht ActiveX niet goed werken, dan kunt u altijd nog met Java dezelfde applets gebruiken of met platte html-pagina’s het bestuur van uw computer overnemen. De interface is zeer overzichtelijk: aan de linkerkant treft u een menu aan met veel opties om uw computer te beheren.

De besturing op afstand werkt goed en snel en de originele resolutie die thuis is ingesteld, wordt overgenomen in de browser om te voorkomen dat uw iconen verschuiven. Naast het feit dat uw printers en klembord worden meegenomen, kunt u ook een whiteboard openen om dingen te tekenen, chatten met de andere gebruiker, een virtuele laserpointer gebruiken om zaken aan te wijzen en nog veel meer. Ook de bestandsbeheerfunctie werkt erg prettig: in het linkerscherm staan uw eigen bestanden en rechts treft u de bestanden van de computer op afstand aan. Bestanden of mappen knippen, kopiëren of plakken gaat eenvoudig door rechts te klikken en de desbetreffende optie te selecteren.

De overige functionaliteiten van het pakket zijn legio en allemaal vanuit uw browser te bekijken. Enkele mogelijkheden zijn het starten en stoppen van services en het opstarttype ervan veranderen, een losse command prompt openen of het register van de computer bewerken. Ook kunt u binnen RemotelyAnywhere nog een ftp-server opzetten en zelfs een ssl-certificaat installeren voor uw remote computer. Het pakket is zeer compleet en biedt ontzettend veel waar voor zijn geld.

PluspuntenConclusie
  • zeer uitgebreide en complete interface
  • makkelijk te installeren en toegankelijk via ActiveX-applet
  • boordevol handige functionaliteiten
Zoekt u een volwaardige oplossing om uw eigen computer op afstand te managen en te beheren, dan steekt RemotelyAnywhere met kop en schouders boven de rest uit. Dit product geven we daarom het predicaat PCM Beste Keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie