abonneren

Registry Mechanic 8

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken Registry Mechanic 8 van PC Tools.

Zodra u de link Register scannen aanklikt, begint Registry Mechanic aan zijn scanronde. Wilt u deze bijsturen, dan dient u eerst een ommetje te maken langs Opties en Instellingen. Hier kunt u niet alleen de registersecties aanduiden voor het scannen, maar ook de scanpaden voor het “diep scannen” aangeven – met andere woorden: de schijflocaties waar Registry Mechanic naar bestanden gaat zoeken waarnaar vanuit het register wordt verwezen. Deze techniek is vergelijkbaar met de Deep Scan van TweakNow. Na afloop presenteert Registry Mechanic de resultaten, maar helaas is het venster niet schaalbaar waardoor niet alle items volledig te lezen zijn. U krijgt bij elk item wel een aanduiding van de prioriteit (laag, gemiddeld, hoog), maar daar bent u weinig mee geholpen. Zo is het niet mogelijk met één klik alle items van een bepaalde prioriteit te (de)selecteren. U dient werkelijk alle items één voor één af te lopen als u bepaalde selecties wilt maken. Wel kunt u via het automatisch gegenereerde backupbestand selectief bepaalde items laten terugzetten. U kunt tevens het register laten 'comprimeren en optimaliseren', maar ondanks de voorspelling van een indrukwekkende winst leverde die operatie tijdens onze tests zo goed als niets op.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • selectief backups terugzetten
  • gebruiksonvriendelijk
  • geen selectie mogelijkheden
Van Registry Mechanic 8 zijn we niet echt onder de indruk. Er zijn gratis tools die beter zijn dan dit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord