abonneren

Registry First Aid 7.0 Platinum

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken Registry First Aid 7 Platinum.

Het openingsscherm wint geen schoonheidsprijs, maar gevorderde gebruikers zullen zich daar niet aan storen. Registry First Aid biedt niet alleen heel wat nuttige registertools aan, maar in de rubriek Geavanceerde instellingen kunt u de registerscan tot in detail configureren. Zo is het onder meer mogelijk bestands- en mappenverwijzingen, scanlocaties en registersleutels in te vullen die bij het scannen moeten worden genegeerd. U krijgt ook de keuze het registerbestand hetzij alleen van de huidige gebruiker hetzij van alle gebruikers te laten controleren.

Gaat u voor een complete controle, dan bent u wel wat tijd kwijt. Dat Registry First Aid die tijd goed gebruikt, blijkt uit een indrukwekkende resultatenlijst die bovendien heel overzichtelijk gepresenteerd wordt. U kunt de lijst op verschillende manieren filteren en (de)selecteren, onder meer op categorie en veiligheidsniveau.

Handig is ook dat u elk item met een klik op de muis naar Google kunt sturen voor eventuele feedback, of dat u alle items in een tekstbestand kunt opslaan. In eerste instantie blijkt het register in omvang gegroeid na de schoonmaakactie, maar de module Register defragmenteren maakt dit euvel ruimschoots goed.

Registry First Aid is ook verkrijgbaar als goedkopere Standaard-versie (circa € 20), maar deze ontbeert de defragmentatie-/compressiemodule en de andere extra's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • registerscan tot in detail te configureren
  • overzichtelijke scan resultaten
  • Google geïntegreerd voor feedback
  • veel extra's
  • openingsscherm kan beter
Registry First Aid 7 is traag, maar wel erg grondig en overzichtelijk in het gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord