abonneren

Registry Booster 2009

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken Registry Booster 2009.

Registry Booster bevat weliswaar een Settings-knop, maar daar valt weinig te beleven: u kunt hier eigenlijk alleen instellen of de tool automatisch moet opstarten. Wel kunt u zelf de registergedeelten aanduiden die u wilt laten scannen. De resultaten worden weinig overzichtelijk getoond: u dient de items één voor één te doorlopen om een eigen selectie te maken. De feedback is minimaal en er is geen helpfunctie aanwezig. Vlak voor de reparatie krijgt u de gelegenheid een volledige en/of gedeeltelijke backup van het register te maken, zodat u de aangebrachte wijzigingen ongedaan kunt maken. Een selectief herstel blijkt echter niet mogelijk, omdat u geen inzage krijgt in de backups. Die krijgt u dan weer wél te zien via de Registry repair logs, maar van hieruit kunt u de items alleen maar bekijken en niet (de)selecteren. Verder wordt de module Registry defrag meegeleverd, die het register wel defragmenteert, maar niet comprimeert.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel in het gebruik
  • defragmenteren van het register werkt goed
  • weinig geavanceerde instellingen
  • weinig overzichtelijke feedback
Registry Booster 2009 is simpel in het gebruik, maar heeft weinig geavanceerde instellingen. Ook de feedback is mager. Registry Booster 2009 is vooral op de casual computergebruiker gericht die niet overdonderd wilt worden door geavanceerde mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord