abonneren

Recovery Toolbox for Outlook

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
In het februarinummer van PCM bogen wij ons over gigabytes aan slecht gewiste gegevens op pc's uit faillissementsverkopen. Met Recovery Toolbox for Outlook slaagden we er in om grote delen van de aanwezige e-mailbestanden te herstellen.

Het terughalen van gewiste bestanden is leuk als detectivewerk, maar ook nuttig als uw harde schijf defect raakt. Teruggehaalde bestanden zijn vaak beschadigd of half overschreven, en dat is waar Recovery Toolbox van pas komt. Het kleine tooltje opent Outlooks databestanden (het is niet bedoeld voor Outlook Express) en probeert te redden wat er te redden valt.

Wij proberen het programma uit op een set pst- en ost-bestanden (lokale en Exchange-cachebestanden). Na het selecteren van een bestand leest Recovery Toolbox afzender, titel en ontvangstdatum van alle e-mails in. Met de sharewareversie kunt u vervolgens de eerste vijf berichten opslaan. De volledige versie zou alles moeten opslaan. Bij een van de bestanden worden echter meer dan tienduizend mails geteld, maar slechts circa achtduizend opgeslagen. Bovendien worden sommige bestanden zonder foutmelding gewoon niet geopend.

Het opslaan van e-mails kan als nieuw, onbeschadigd pst-bestand of als losse eml-bestanden. Beide bestandsformaten kunnen met Outlook worden geopend en eml ook met Outlook Express. Het herstelproces duurt even, maar slaagt er in veel berichten te herstellen. Sommige e-mails zijn leeg, anderen worden wel compleet teruggezet, inclusief bijlagen. Het programma kan e-mails alleen herstellen in dezelfde mappenstructuur waarin ze werden opgeslagen. Ook is het niet mogelijk zelf te kiezen welke e-mails moeten worden hersteld: het is alles of niets.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed als laatste strohalm
  • herstelt niet alles
  • onhandig
Recovery Toolbox is dus niet erg handig in het gebruik en bovendien vrij duur. Toch zijn we er blij mee: het werkt vrij snel en brengt meer e-mails terug dan ons zelf ooit was gelukt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord