abonneren

RealPlayer 16.0.1.18

Wie filmpjes en muziek op zijn of haar computer bewaart, heeft ook een goede mediaspeler nodig. Je wilt tenslotte ieder audio- en videoformaat soepel afspelen, zonder gezeur met videocodecs, ondertiteling en audiosporen. Welke mediaspeler kan je het beste kiezen?

Jarenlang was RealPlayer een zeer bekende mediaspeler, voornamelijk om filmpjes op internet te bekijken. De afgelopen jaren is de populariteit vanwege de toegenomen concurrentie sterk afgenomen. Daarnaast haakten veel gebruikers af nadat het programma allerlei gesponsorde software installeerde en er extreem veel reclame zichtbaar was. Tegenwoordig gedraagt RealPlayer zich iets netter. Weliswaar zitten in de huidige versie nog altijd veel overbodige zaken, maar de ontwikkelaar maakt het niet meer zo bont als voorheen. Overigens verschijnen er vanuit het systeemvak soms nog wel hinderlijke popups. Tijdens de installatie probeert het programma je te verleiden om een account te nemen. Gelukkig klik je dit venster eenvoudig weg. Voor een mediaprogramma dat al sinds 1995 bestaat, valt de bestandscompatibiliteit ietwat tegen. Hd-formaten en dvd’s worden bijvoorbeeld niet ondersteund. Voor sommige formaten heeft RealPlayer zelfs het eerder besproken programma QuickTime Player nodig. Via een plugin in je browser bewaar je desgewenst filmpjes van internet in een flv- of mp4-bestand. Helaas zien we de downloadknop bij webvideo’s vrijwel nooit verschijnen. Functies die wel goed werken, zijn er gelukkig ook. Het rippen van audio-cd’s en comprimeren van een beperkte hoeveelheid mediaformaten gaat prima. De betaalde versie van het programma stelt je onder andere in staat om dvd’s en mkv-bestanden af te spelen. Er is ook een Android-versie van RealPlayer beschikbaar. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: Multimedia

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord