RA-P10

Naar bed gaan en wakker worden met uw favoriete iPod-muziek: met de JVC RA-P10 is het een fluitje van een cent. En heeft u even genoeg van uw eigen muziekcollectie dan zet u gewoon de radio aan.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Nu er genoeg iPod-speakers op de markt zijn moeten fabrikanten nieuwe truucjes verzinnen om de producten interessant te houden. De toevoeging van wekker- en radiofunctionaliteit is niet alleen slim, maar ook nog eens handig. Waarom zou u gebonden zijn aan de muziek die uw radiostation u voorschotelt bij het slapen gaan of opstaan? Waarom niet gewoon uw iPod inpluggen -- de wekker speelt uw favoriete muziekje af bij het gloren van de dag.

De JVC RA-P10 moet het opnemen tegen de Philips AJ300D en Trust SP-2993W, allemaal in de € 99-prijsklasse. Het design is wat ouderwets en de RA-P10 is vooral lang. Voor kleine, krappe nachtkastjes is hij dus wat minder geschikt. JVC ondersteunt wekker- en sleep-functionaliteit en heeft een fm-radio toegevoegd voor als u de iPod niet bij de hand heeft. Helaas is het niet mogelijk twee alarmen in te stellen. Het instellen van tijd en alarm is een fluitje van een cent; het instellen van de wekmuziek doet u zelf op de iPod.

Wat opvalt bij een ingeschakelde wekkerradio is dat er flink wat ruis uit de boxen komt. Wanneer de wekkerradio in standby-stand staat of er muziek speelt verdwijnt de ruis, zelfs bij lage volumes. Storend is het dus niet. Een uitstekende geluidsbeeld valt niet te verwachten, gezien de kleine speakers, maar de kwaliteit valt ons geenszins tegen.

De JVC-wekkerradio is in twee kleuren verkrijgbaar: wit (RA-P10) en zwart (RA-P11).

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Sleep- en wekkerfunctionaliteit
  • FM-radio
  • Geen dubbele wekker
  • Ouderwets design
De JVC RA-P10 is een eenvoudige doch functionele wekker voor uw iPod. De geluidskwaliteit is voldoende. Het design is wat oubollig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: jvc