abonneren

R-Studio 4.6

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
R-Studio is een dataherstelprogramma voor de echte geek. De interface is erg wennen en het bedienen ervan spreekt niet voor zich. Wel zijn er heel veel opties en is er ook een schematische weergave van de hardeschijfclusters en is er raid-ondersteuning voor het herstellen hiervan.

Zoals de interface wennen is, zo snel is R-Studio in zijn werk. Razendsnel scant het programma de verschillende schijven en partities, maar wat onze testcase betreft kan R-Studio helaas niet veel meer dan andere producten. Gewiste bestanden en bestanden van een partitie die snel geformatteerd is in fat32, kan R-Studio met gemak compleet met mappenstructuur en juiste benaming terugvinden en herstellen. Bij het terughalen van bestanden bij een snel geformatteerde partitie met ntfs worden alle twintig foto's en vijftien mp3-bestanden teruggevonden, maar twee van de vijf databestanden komen er niet zonder kleerscheuren vanaf. Eén Excel-bestand is weg en één Word-document keert als tekstbestand terug waarin de ruwe tekst nog wel zit, maar de layout compleet verloren is gegaan. Vandaar dat we deze half meetellen. De mappenstructuur en bestandsnamen zijn in het proces verloren gegaan. Van de overschreven gewiste data weet R-Studio nog zeventien van de veertig bestanden te redden. Helaas kan R-Studio ondanks zijn mogelijkheden en professionele voorkomen niet wat de andere herstelprogramma's ook niet kunnen. Ook voor R-Studio 4.6 is het terughalen van bestanden van een partitie die langzaam geformatteerd is onmogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • veel mogelijkheden
  • bediening is niet vanzelfsprekend
Werkt u met raid-constructies die ingestort zijn en wilt u veel mogelijkheden tot uw beschikking hebben bij het terughalen van data, dan is R-Studio en goede keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord