abonneren

QuickCam Pro for Notebooks

Logitech staat bekend om zijn uitstekende webcams. De Quickcam Notebook Pro behoort hier, ondanks zijn kleine formaat, zeker toe.

Gelet op beeldkwaliteit behoort de nieuwe QuickCam Pro for Notebooks tot de beste mobiele webcams die we ooit in ons testlab hebben mogen aanschouwen. Geheel vreemd is dat niet: ondanks het kleine formaat heeft Logitech de webcam met een 2.0-megapixel sensor uitgerust, waardoor beelden scherp en kleurecht overkomen. De QuickCam Pro for Notebooks profiteert ook van automatische scherpstelling, iets waar de concurrentie meestal geen gebruik van maakt. De scherpstelling richt zich meestal op gezichten en dit werkt ruimschoots voldoende. Alleen wanneer er zich meerdere voorwerpen dichtbij de lens bevinden raakt de automatische scherpstelling de weg kwijt.

Logitech levert al jaren de huiseigen Quickcam-software mee. Het pakket is inmiddels redelijk uit de kluiten gewassen: u heeft zeker zo'n 150 MB nodig. Hoewel we dat wat overdreven vinden voor een webcampakket, moeten we wel toegeven dat de software vreselijk praktisch en stabiel werkt. Alle instellingen van de webcam zijn tot uit den treure in te stellen en ook Logitech vergeet niet een aantal leuke features in de software te stoppen. We noemen vooral de mogelijkheid van avatars, figuurtjes die een representatie van jezelf zijn. In een paar klikken verander je zo in een grote dinosaurus of een pratende haai. De mond, ogen en beweging van het hoofd corresponderen met uw eigen bewegingen. In onze tests werkt dit behoorlijk goed, wanneer er een goede calibratie is uitgevoerd en we ons recht voor de webcam bevinden. Wie de webcam normaliter aan de zijkant van het scherm neerzet heeft weinig aan deze functionaliteit.

Logitech maakt niet alleen gebruik van een clip-functie waarmee de webcam aan het notebookdeksel kan worden gehangen, maar is ook zo aardig geweest om een complete standaard met voet mee te leveren. Op deze manier is de webcam ook prima te gebruiken door desktopgebruikers met een crt-monitor. Het is jammer dat de voet aan de lichte kant is, want de usbkabel heeft de neiging de webcam omver te trekken. Voor wie veel reist heeft Logitech ook aan een reisdoosje gedacht, en de kabel van de webcam is met klittenband netjes op te vouwen. Uit dit soort kleine zaken blijkt dat Logitech serieus nadenkt over de behoefte van de gebruiker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima beeldkwaliteit
  • Autofocus
  • Geavanceerde software
  • Accessoires
  • Software neemt veel ruimte in
  • Niet goedkoop
De Logitech QuickCam Pro for Notebooks is geen goedkope webcam, maar wie het aanschafbedrag niet als een hindernis ziet kan zijn lol op. De webcam biedt een prima beeldkwaliteit, kan zowel aan een monitor gehangen worden als op zijn eigen voet geplaatst worden en de gebruikelijke QuickCam-software werkt prettig en biedt veel mogelijkheden. Met andere woorden: de kwaliteit van de QuickCam Pro for Notebooks is zoals we verwachten van een high-end webcam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webcams

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie