abonneren

Quick Search and Replace

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: Quick Search and Replace.

Zoeken en vervangen in bijvoorbeeld een groot Word-document is een fluitje van een cent. Diezelfde klus in honderden html-bestanden is een hoofdpijnkarwei. Gelukkig is er daarvoor de paracetamol die Quick Search and Replace heet.

Dit programma doorzoekt bestanden die ascii-tekst bevatten, desgewenst op een complete schijf. Behalve het vinden van die bestanden via filters en aan de hand van allerlei criteria (inclusief het gebruik van booleaanse operatoren) kun je gezochte items ook vervangen. Het programma biedt daarbij niet alleen allerlei standaard zoekmethoden, maar je kunt zelfs meerdere regels tegelijk zoeken en vervangen. Kun je je voorstellen wat een tijdsbesparing dat biedt wanneer je een bepaalde constructie in een heleboel webpagina's of broncode van programma's wilt wijzigen? Wanneer je bestanden wijzigt, kan Quick Search ook een backup maken van het origineel, zodat je ongewenste acties ook weer gemakkelijk ongedaan kunt maken.

PluspuntenConclusie
  • doorzoeken en vervangen
  • meerdere regels tegelijk
  • snel ongedaan maken
Quick Search and Replace heeft een erg eenvoudige interface maar blijkt een bijzonder krachtige tool te zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie