abonneren

Quick Cliq 2.0.8

In Windows zijn er verschillende manieren om documenten en programma’s op te starten, zoals (het zoekvenster binnen) het startmenu, een snelkoppeling op je bureaublad of een pictogram op de Windows taakbalk. Dat het toch nog efficiënter of sneller kan, bewijzen een aantal ‘application launchers’, elk met hun eigen insteek of doelpubliek.

Het ‘zenuwcentrum’ van Quick Cliq, dat zowel in een 32- als een 64-bits versie beschikbaar is, is een klein menu dat je standaard oproept met de toetscombinatie Win+Z. Vanuit dit menu zijn diverse functies bereikbaar. Zo kan je een snelkoppeling creëren waarmee je dan een of andere actie uitvoert. Dat kan het openen van een bestand in Kladblok zijn of van een map of een website, het versturen van een e-mail of het uitvoeren van een commando. Door snelkoppelingen op een logische manier in submenu’s onder te brengen, houd je alles overzichtelijk. Aan elke snelkoppeling kan je bovendien een sneltoets koppelen.

Dat is de ‘core business’ van Quick Cliq, maar er zijn nog een paar handige extra’s. Zo voegt het programma maar liefst 9 klemborden toe, waar je weliswaar alleen tekst in kwijt kan. Afhankelijk van de gebruikte toetscombinatie komt de tekstselectie in een ander klembord terecht (met Ctrl+Shift+2 bijvoorbeeld belandt de tekst in het tweede klembord). Verder werpt Quick Cliq zich ook als memo-beheerder op, waarbij je de inhoud van zo’n memo bovendien kan laten versleutelen. En voor wie op zoek is naar een boss key: met Ctrl+spatiebalk maakt Quick Cliq een geopend venster compleet onzichtbaar. Vanuit het Quick Cliq-menu haal je zo’n venster weer naar boven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: starttools

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord