Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

PureSight Owl

Kinderen de toegang tot internet ontzeggen is onmogelijk, maar de verhalen over online pesten en ongeschikte sites liegen er niet om. Wil je ze toch in de gaten houden? Probeer dan PureSight Owl.
Score
50
  • Pluspunten
  • blokkeert websites, tijdslots, protocollen
  • activiteitenrapporten
  • Minpunten
  • onoverzichtelijke interface
  • geen Windows-accountintegratie

None

Voor een programma dat betrouwbaarheid en degelijkheid moet uitstralen, doet PureSight het verkeerd. Het werkt allemaal wel, maar net niet intuïtief en duidelijk genoeg om op te vertrouwen.

Als je je kinderen internet wil laten gebruiken, moet je op verschillende dingen letten. Ten eerste is er het aantal uur dat ze achter de pc mogen zitten. Dan is er nog de vraag wat ze op internet mogen doen, om bepaalde types pagina’s te vermijden. Ook moeten dubieuze figuren of online pestkoppen bij ze weggehouden worden. PureSight Owl doet dit allemaal, maar erg overzichtelijk is het niet.

Bij de installatie van PureSight Owl stel je meteen een algemeen account in. Als je dit zo restrictief mogelijk doet, zorg je ervoor dat iedereen die de pc gebruikt beschermd wordt. Vervolgens maak je voor jezelf een account aan met meer rechten. Na installatie blijkt dat PureSight zelf geen interface heeft: alle instellingen worden in een webinterface ingevoerd. Daar is op zich niets mis mee, ware het niet dat de administratiepagina’s erg onoverzichtelijk zijn. Opties zijn verdeeld over verschillende delen, waarbij het niet altijd logisch is welke optie waar zit (Profiel Instellingen, Computer Instellingen of Internet Instellingen?). De onbeholpen vertaling helpt ook niet mee. Ook onoverzichtelijk: PureSight heeft geen nette integratie met Windows-accounts.

PureSight doet gelukkig wel wat het moet doen. De activiteitenrapporten laten zien welke websites zijn bezocht of geblokkeerd. De blokkeerfunctie blokkeert sites per categorie en lijkt in een korte test accuraat te werken. Het Facebook-activiteitenrapport weten wij niet uit de applicatie te toveren. PureSight stelt daarnaast een veilige zoekmachine in en past voor Google de SafeSearch-optie toe.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags: Puresight

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie