abonneren

PureFi Anytime

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Nu de donkere dagen zijn aangebroken, is het maar lastig uit bed komen. Voor de mensen die genoodzaakt vroeg uit bed moeten, is een goede wekkerradio dan ook vrij essentieel. Logitech heeft de Pure Fi Anytime: een stereo wekkerradio met iPod dock.

De modebewuste consument zal de vormgeving van de Pure Fi Anytime zeker waarderen. De zwarte, glanzende behuizing ziet er keurig uit en past zonder meer bij de iPhone die in het midden van de werkkerradio gedockt kan worden. Gelukkig is de Pure Fi Anytime iPhone certified, waardoor de gebruiker nog steeds telefoontjes kan ontvangen als telefoon gedockt is.
De Logitech kan de schone slaper wekken met een buzzer, de radio (am en fm) of de iPhone. Indien de gebruiker kiest voor iPhone, kijkt de wekker naar een playlist met de naam ‘alarm 1’ of ‘alarm 2’. Als die niet aanwezig is, gaat de Pure Fi verder bij het laast gespeelde nummer. Is er nooit muziek gespeeld, dan speelt de Logitech een willekeurig nummer. We raden aan een playlist in iTunes (of een ander programma) samen te stellen, omdat het zeker een keer gaat voor komen dat het laatst gespeelde nummer niet geschikt is om mee wakker te worden.
Erg prettig is dat het volume voor de twee alarmklokken (bijvoorbeeld één voor doordeweeks en één voor het weekend) apart instelbaar is. Tevens is het mogelijk in slaap te vallen met muziek. Uiteraard is bij de ‘sleep mode’ ook het volume instelbaar.
De geluidskwaliteit van de Pure Fi is netjes, maar niet heel indrukwekkend. Nu is het natuurlijk een wekkerradio en verwachten we geen kamervullende hifi, maar we hadden graag een iets voller laaggebied gehoord. En we denken dat het ook mogelijk is met deze behuizing die twee prima luidsprekers in zich draagt.
We vinden het een beetje jammer dat de wekkerradio geen wifi in zich draagt. Het zou helemaal perfect zijn als de Pure Fi ook nog verbinding kan maken met internet, een nas, of andere muziekserver. Echter, €109 is niet heel veel geld voor deze degelijke wekkerradio en Logitech heeft een brede line-up met iPod en iPhone compatible producten die dit wel bieden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Gebruiksvriendelijk
  • iPhone compatible
  • Goede wekkerfunctionaliteit
  • Geluid kan beter
  • Wifi was leuk geweest
De Logitech Pure Fi Anytime is een degelijke, chique wekkerradio die precies doet wat Logitech belooft. De bediening is prettig en 'straight forward'. De geluidskwaliteit had beter gekund en een netwerkaansluiting had dit product helemaal afgemaakt. Echter, met een prijskaartje van €109 is de Pure Fi Anytime zeker niet duur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags:

Laatste reactie