abonneren

Proshow Gold 5

Als je veel foto’s maakt, weinig tijd hebt en deze foto’s toch leuk wilt presenteren, dan is er een snelle oplossing: specifieke software om een diashow te maken. Wij vonden een aantal mogelijke kandidaten waarmee je deze klus snel kunt klaren en hebben die voor je getest.

Wat een prettige verrassing is Proshow Gold! De interface mag je volledig zelf inrichten. Je kunt vensters docken en sluiten en je mag zelfs de kleuren aanpassen. De grote verscheidenheid aan informatievensters zorgt ervoor dat je altijd direct de belangrijkste informatie krijgt om je fotoshow aan te passen.

Proshow Gold kent een wizard om in vier stappen een fotoshow te maken. Het mooie aan dit pakket is dat het over tientallen schitterende effecten en templates beschikt, zodat je show er ook nog eens modern en goed uitziet.

Uiteraard is de diashow ook handmatig samen te stellen. Op het storyboard zijn overgangen snel toe te voegen en kan je de tijd aanpassen. Op de tijdlijn voeg je daarna nog de muziek toe. Het enige minpuntje aan dit pakket is dat het maar over twee sporen beschikt. Wil je toch muziek mixen of een voice-over gebruiken naast de muziek, dan moet je dit per foto regelen.

Het corrigeren van foto’s en het toekennen van effecten en thema’s gaat eenvoudig. Er zijn meer dan tweehonderd templates en die zien er allemaal voortreffelijk uit. Wil je zelf iets creëren, dan krijg je daar alle gelegenheid toe. Proshow Gold ondersteunt het werken met lagen die je kunt voorzien van allerlei effecten die individueel zijn te animeren.

De lijn van moderne en strakke templates wordt doorgetrokken in de exportfase, bij het kiezen van een menu voor op de dvd of bluray-disk. In eerste instantie lijken er maar weinig templates te zijn, maar er zijn tientallen templates gratis te downloaden vanuit het exportmenu. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een menu te maken met eigen foto’s en muziek. Exporteer je naar een bestand, dan kun je gebruikmaken van de up-to-date templates voor de nieuwste diensten, telefoons en tablets. De kwaliteit van de export is goed.

Proshow Gold is een modern, gebruiksvriendelijk en kwalitatief goed pakket, waarmee je mooie fotoshows kunt maken. Een echte aanrader dus!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: diashows, proshow

Laatste reactie