abonneren

ProgDVB Standard 6

Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit.
Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We testen ProgDVB Standard 6.

Het uiterlijk van ProgDVB 6 kunt u zelf veranderen door verschillende skins te downloaden. ProgDVB laat zich eenvoudig installeren en als u bij de installatiewizard ook Internet TV selecteert, kunt u daarna genieten van ruim 2500 buitenlandse tv-zenders. Niet al die zenders werken perfect, maar we hebben toch kunnen genieten van Pakistaanse, Peruaanse en Braziliaanse beelden.

Het venster van ProgDVB is schaalbaar, maar u kunt de beelden ook fullscreen bekijken. De zenderlijst zit in het standaard uiterlijk vast aan de linkerkant. Dankzij de tabbladen kunt u switchen tussen de zenders van internet en uw tv-kaart. De epg is op te roepen via een apart venster en er zijn verschillende manieren om de die te presenteren en te exporteren. Helaas is de scheduler om de opnames te plannen beperkt. Televisieseries moeten handmatig worden ingevoerd, omdat er geen mogelijkheid is om de uitzending wekelijks op te nemen.

ProgDVB heeft een aantal leuke extra's. U kunt bijvoorbeeld de eigenschappen van een uitzending opvragen. Hierdoor krijgt u precies te weten wat de kwaliteit is van het beeld. Behalve de bitrate van de audio- en videostream, worden ook de originele beeldverhoudingen en het gebruikte bestandsformaat aangegeven. ProDVB beschikt ook over een uitgebreide server om de tv-beelden te streamen over uw netwerk of internet. Deze optie is gemakkelijk in te stellen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteuning internet-tv
  • uitgebreide streaming mogelijkheden
  • scheduler voor programma-opname is beperkt
  • de gratis standaardversie ondersteund geen H.264 bestanden
ProgDVB is mede door de ondersteuning van online tv-kanalen en de mogelijkheid om streams te analyseren een aanrader. Met de gratis standaard versie kunt u alleen geen H.264 geëncodeerde televisie kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie