abonneren

Process Lasso

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Tijdens het computeren zult u vast wel eens meegemaakt hebben dat uw pc hangt. Dit is verleden tijd met Process Lasso.

Process Lasso is een programma dat processen en threads die teveel van uw processor(en) willen claimen, aan banden legt. Door de systeemarchitectuur van Windows is het mogelijk dat één proces al uw processorcapaciteit opeet, waardoor u zit te wachten tot u weer verder kunt. Windows zorgt standaard wel dat processen die op de voorgrond draaien meer processortijd krijgen, maar helaas kan dit niet voorkomen dat uw systeem niet meer reageert wanneer een losgeslagen proces de volledige processorcapaciteit claimt. Process Lasso gebruikt een techniek genaamd Probalance: een algoritme dat tijdelijk de prioriteit van lopende processen aanpast. Dit zorgt ervoor dat wanneer uw processor flink wordt belast, uw pc nog gewoon blijft reageren en u dus ongehinderd verder kunt computeren.

Het programma is beschikbaar voor zowel 32- als 64-bit Windows-edities en heeft veel functionaliteiten. Per proces kunt u een prioriteit instellen om het voorrang te verlenen bij de toekenning van processortijd. Ook is het mogelijk om processen te beperken in het aantal threads die gelijktijdig worden uitgevoerd en kan dit voor meerdere processen tegelijkertijd worden gemanaged. In een doorlopende grafiek ziet u precies wanneer het programma heeft ingegrepen. Tevens zijn er rapportagemogelijkheden, zodat u inzicht krijgt in welke processen zich het vaakst hebben misdragen.

Bij het draaien van een programma dat bewust alle processorcapaciteit opeet, zoals Orthos Prime, valt op dat het proces de pc dusdanig kan belasten dat deze toch nog hapert, in tegenstelling tot de CPU Killer-tool die de fabrikant zelf ter demonstratie aanbiedt. Om dit anders te testen, hebben we de computer een flinke rar- en par-opdracht gegeven. De computer blijft inderdaad wel reageren op de muisklikken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed Probalance-algoritme
  • effectief prioriteit instellen
  • werkt niet bij alle software
Process Lasso is een gereedschapskist vol tools waarmee u het gebruik van uw systeemresources goed kunt instellen voor een aantrekkelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord