abonneren

Proces and Port Analyzer 2.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Normaal gesproken draait een geopende toepassing in een venster, of u ziet minstens een pictogram of knop in de taakbalk van Windows. Controleert u echter via het ingebouwde taakbeheer welke software actief is, dan ziet u dat er nog flink wat andere processen actief zijn.
Tools waarmee u dergelijke processen kunt analyseren en beheren zijn zeker nuttig omdat u hiermee uw systeem kunt optimaliseren en zelfs malware kunt vinden. We bespreken Process and Port Analyzer 2.

De term analyzer doet vermoeden dat deze tool alle actieve processen (en het netwerkverkeer) zal analyseren en zal vertellen welke items overbodig of ongewenst zijn. Dat valt echter tegen. Op het tabblad Processes krijgt u nauwelijks meer informatie dan via Windows Taakbeheer. Wel vertelt deze tool u ook vanaf welke bestandslocatie de processen zijn gestart – handig als u malware wilt opsporen. Met een dubbelklik komt u te weten welke bestanden door het proces gebruikt worden. De overige drie tabbladen (Listeners, Connections, Sniffer) zijn vooral interessant voor wie het netwerkverkeer en de poorten wil monitoren. Althans onder XP/2003, want in Vista werkt deze monitoring niet goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • leuk om netwerkverkeer mee te monitoren
  • werkt niet goed onder Vista
  • geeft beperkte informatie
Deze tool is eerder interessant voor netwerkbeheerders dan computerbeheerders. De mogelijkheden om lokale computerprocessen te analyseren zijn namelijk beperkt. Wel is de tool gratis, dus uitproberen kan geen kwaad.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord